Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková technika, zesilovače

Od: maxim odpovědí: 4 změna:
Ahoj lidi
Pořídil jsem si pasivní reproboxy 2x300w a zesilovač celkový výkon 1800w
Ze začátku jsem měl problém při zapnuti zesilovače, vyhazovalo mě to pojistky v pokoji kde mám repro, problém byl v tom že jsem měl buď pustenou pračku nebo troubu zároveň, ok, problém vyřešen, v pořádku se to spustí, hraje bez problémů, stačí mě vypnout a znovu zapnout zesilovač tak hned mě to vyhodí pojistky a uz po celém byte.
Potřeboval bych poradit jestli mám reklamovat zesilovač nebo je možné že problém spočívá v něčem jiném
Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V zesilovači je tzv. "softstart", který obsahuje NTC termistor. Ten při "standardním" stavu má odpor v řádech desítek ohmů. Jakmile se zahřeje, odpor klesne k nulové hodnotě. Při zapnutí se tak omezuje proudový náraz. Ve chvíli kdy zařízení vypnete a následně zapnete, termistor je stále zahřátý a funkce softstartu je k ničemu. Proudový náraz toroidního trafa pak vyhodí pojistky.

maxim
hodnocení

Nějaké nápady jak by se tahle věc mohla vyřešit? Jestli to chápu správně chce to nechat nějakou dobu zesilovač v klidu před dalším spuštěním?

hodnocení

2x

Jaký zesilovač, typ, jaké pojistky...velikost? Bez bližších údajů nelze rozumně radit...

doplněno 20.02.20 15:38:

Při plném výkonu na 4 ohmech "bere"9,5A při 240V, což není asi problém...A pokud vypadává jištění při vypnutí a rychlém opětovném zapnutí, musíte chvíli počkat, než znovu zapnete, pár minut a nebude problém...A taky nevidím důvod okamžitě zapínat po vypnutí napájení...

maxim
hodnocení

Zesilovač cerwin vega Cv 1800, pojistky na 40A

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]