Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bubnový prodlužovák - řešení

Od: michalvaclavik odpovědí: 11 změna:
Dobry den, poradil by mi nekdo, prosim? Potreboval bych do zahradniho altanu dotahnout prodluzovaci kabel. Chci si koupit bubnovy prodluzovak Emos 25m, jen mam problem, ze ho potrebuji dostat skrz vyvrtanou diru ve zdi? Je mozne zastrčku demontovat? Nebo jak tento problem vyresit? Prodluzovak se bude vzdy pouzivat pouze kratkodobe (nabiti aku baterie, mobil). Dekuji za mozne reseni. Vaclavík (freestylo@email.cz)
Bubnový prodlužovák - řešení

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

já bych do Altánu nebo kam to bude natáhl z venku samostaný kabel a ten pak připojoval venku do prodlužky. Celé se to dá schovat do skříňky aby na to nepršelo...

figurek*
hodnocení

2x

no nevím co si mám myslet. Přečetl jsem si vaše upřesnění dotazu a můžu vám předem potvrdit, že vaše co možná nejlacinější zpytlíkování budete proklínat. Radím vám dodržet hlavní zásadu, kterou radím každému.

Když už na svém baráku něco děláte, dělejte to důsledně a pořádně. Zpytlíkování se vždycky prodraží.

Přes stěnu domku vyvrtejte díru tak akorát na prostrčení káblu, na vnější stranu domu přišroubujte vnější krabici a na ni nasaďte vnější zástrčku, krytí IP44. Do této zástrčky vyveďte drát z nějaké krabice uvnitř domu. Tak získáte vnější zástrčku, do které si můžete zastrčit dráty od čehokoliv.

Já osobně bych ale protáhl kabel pod zemí, ze sklepa až pod altán.

rv*
hodnocení

1x

Do altánu není problém udělat díru, kterou proleze zástrčka.

hodnocení

1x

Demontovat ji nelze. Lze ji ustřihnout a připojit jinou vhodnou vidlici. Já používám tyto:

elima.cz/...

olinl

miki-po ustřihnutí vidlice v případě reklamování "bubnu" velmi pravděpodobně neuzná prodejce onu reklamaci. No záleží na majiteli "elektrobubnu" jestli se bude pokaždé chtít patlat se zapojováním vidlice. Pro tazatele: Osobně bych odvrtal větší díru na protažení vidlice nebo někde do okna či dveří bezpečně "přivřel" kabel prodlužky (příležitostné použití). Neznám podrobnosti altánu, nevím tedy která varianta by byly lepší.

hodnocení

1x
Ušetřím ti patnáct stovek...
Akumulátor nebo mobil nabíjej tu krátkou dobu doma!
Víš, jak si počas nabíjení v tom altánu opravdu odpočineš?!

re4zon
hodnocení

1x
Hm, a co takhle provrtat diru, pripadne pouzit stavajici, protahnout normalni kabel a dat na zed povrchovou zasuvku? To bude stat rozhodne nejmin a zapoji se tam cokoliv. Ovsem pokud to prezije majitel.
111®

o tom jsem psal, viz výše

hodnocení

0x

Kabel neodpojovat (nestříhat) od vidlice, ale odpojit od bubnu. Tam předpkládám bude kabel našroubovaný. Pokud tedy lze buben bez poškození rozmontovat a není zalepený, případně zanýtovaný.

Potřebuješ ten buben? Dá se koupit i be/... a vypadá, že má rozebíratelné koncovky.

michalvaclavik
hodnocení

0x
Jeste pro upresneni. Do altanu neni privedem vubec zadny zdroj. Potrebuji tedy z domu (ze zasuvky) prostrcit kabel ven, vyvrtanou dirou.. nechce se mi skrz zed frezovat 4cm prumer, abych prostrcil zastrcku skrz zed.:).. - bydlim v najmu v 1/2 rodinneho domu, takze hledam co nejlacinejsi reseni.. Dekuji za napady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]