Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení led setu

Od: sebor® odpovědí: 11 změna:

Ahoj, přes net jsem si objednal led set. Nevím, jak ho zapojit. Přímo do sítě?, nebopres nějaké trafo? Kd, z přímo do sítě, tak jak mám vzájemně propojit ty 3 světla? Díky moc za radu! Sebor

Zapojení led setu
Zapojení led setu #2
Zapojení led setu #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

no je to předmět II. třídy, takže na něj pčijde jen fáze a nulák a je to na 230V a zapjí se paralelně , takže dráty z jednoho do druhého povedou

hodnocení

2x

Na obalu i na "trafech" je jasně napsáno 220-240V.

Set připojíte kabelem z vypínače tohoto osvětlení do 1. světla, z něj rovnou do 2. a dále z 2. do 3. světla. Pokud vám tato odpověď nestačí, uvědomte si, že jde o práci se životu nebezpečným napětím a raději si vezměte na pomoc někoho, kdo se v tom vyzná. Nemusí to být přímo elektrikář.

hodnocení

2x

Když vám tak jednoduchý štítek nic neříká, tak to nechte udělat někomu, kdo se vyzná.

hodnocení

2x

To žádný trafa nemá, v těch černých krabičkách jsou jen svorky - tzv. ,,čokoláda´´. Připojení je velmi jednoduché - přímo do těch svorek se zapojí 230 VAC, v případě zapojení všech tří svítidel se zapojují paralelně - tedy z jedné svěrky se vedou vodiče do druhé a pak třetí - viz obr.

Jinak přesně tentýž set mám - mohu jen doporučit, jednoduchý a svítí jaxviňa :)

Zapojení led setu #4
hodnocení

Díky moc, toto jsem potřeboval vidět! Sebor

hodnocení

Ahoj, ještě se vracím, snad už naposled. Je možné tímto způsobem přidat paralelně ještě dvě, ta sama svítidla? Díky moc! Sebor

Ano, svítidla mají malý příkon, takže je možné přidat dvě i víc svítidel bez dalších úprav přívodu.

111®
10.03.20 07:38
hodnocení

2x

ano

hodnocení

111...Ještě jednou díky! S.

111®
hodnocení

0x

ono nejde jen o to jak to zapojit, ale také o to jaké použít kabely, jak je správně obnažit, jak je správně uchytit atd.

hodnocení

Díky všem za jejich rady, volím jistotu a pozvu elektrikare:). Zdraví Sebor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]