Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přes net jsem si objednal led set. Nevím, jak ho zapojit. Přímo do sítě?, nebopres nějaké trafo? Kd, z přímo do sítě, tak jak mám vzájemně propojit ty 3 světla? Díky moc za radu! Sebor
no je to předmět II. třídy, takže na něj pčijde jen fáze a nulák a je to na 230V a zapjí se paralelně , takže dráty z jednoho do druhého povedou
Na obalu i na "trafech" je jasně napsáno 220-240V.
Set připojíte kabelem z vypínače tohoto osvětlení do 1. světla, z něj rovnou do 2. a dále z 2. do 3. světla. Pokud vám tato odpověď nestačí, uvědomte si, že jde o práci se životu nebezpečným napětím a raději si vezměte na pomoc někoho, kdo se v tom vyzná. Nemusí to být přímo elektrikář.
To žádný trafa nemá, v těch černých krabičkách jsou jen svorky - tzv. ,,čokoláda´´. Připojení je velmi jednoduché - přímo do těch svorek se zapojí 230 VAC, v případě zapojení všech tří svítidel se zapojují paralelně - tedy z jedné svěrky se vedou vodiče do druhé a pak třetí - viz obr.
Jinak přesně tentýž set mám - mohu jen doporučit, jednoduchý a svítí jaxviňa
Ahoj, ještě se vracím, snad už naposled. Je možné tímto způsobem přidat paralelně ještě dvě, ta sama svítidla? Díky moc! Sebor
ono nejde jen o to jak to zapojit, ale také o to jaké použít kabely, jak je správně obnažit, jak je správně uchytit atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.