Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po nahrání pořadů Čt1 DBT2 HD nejde posun

Od: flodur® odpovědí: 7 změna:

Po nahrání pořadů Čt1(2, 24, Art, Sport) DBT2 HD u se-top-boxu Alma 2800, mi při přehrávání nefunguje funkce zrychleného posuvu vpřed i vzad. Zatím nahrávám všechny ostatní pořady včetně Čt1a2 DBT i DVBT2 kde funkce zrychleného posuvu vpřed i vzad funguje. Může mi někdo sdělit v čem je zakopaný pes, případně na koho učinit dotaz? Brzy dojde k vypnutí vysílání DVB-SD rád bych problém vyřešil, zda je problém v přijímači nebo signálu který stávající STB neumí zpracovat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Problém je v přijímači.Slabý procesor a HW.Skokové přetáčení je docela "náročná operace" na výkon.Takže čím víc dat (HD vysílání) tím s tím má přijímač více práce.Ten Váš prostě datový objem HD ve skocích už neutáhne.

SD vysílání má méně dat proto si s tím přijímač poradí.

Nikde není závada Váš přijímač je na to slaboučkej a nezvládne to.

hodnocení

jana222: Existuje STB který funkci zrychleného (skokového) posuvu v HD kvalitě zvládá. Přeci výrobci měli při přechodu na HD systém již s touto službou počítat?

Tak to bohužel neporadím.Pozemní vysílání neprovozuji.Tv sleduji přes satelit.

Ale když nahraju pořad hlavně zahraniční s vysokým datovám tokem a kvalitou obrazu.(české HD jsou v pohodě)Tak i muj sat.přijímač má u skokového přetáčení problémy.Tak to prostě je.Naštěstí takových pořadu není moc.A nelze kupovat stále nové a nové výkonější stroje.

Ale pokud Váš přijímač nezvládá obyčejné české HD pozemní vysílání které kvalitou není nic moc..tak asi nic moc přijímač.

Ted je otázka jestli má smysl kvuli skokovému přetáčení schánět a investovat a zkoušet nový přijímač.

hodnocení

jana222: Takže to jsou jen lajcké úvahy, uvítal bych odborné vysvětlení.

hodnocení

0x
Jaké laické uvahy? Je to 100 % jak jsem Vám to napsal máte slabý procesor a HW.Trochu ostřeji napsáno je to prostě čínský šunt v hodnotě +- 600kč.Pokud chcete odborné vysvětlení a zprávu a nemáte k mé odpovědi duvěru musíte kontaktovat nějaký specializovaný servis,zkušebnu,opravnu,odborné testovací pracoviště atd...Tam Vás rádi uvítají hlavně s Vaší peněženkou a sdělí Vám pak to samé co já.
mark123

Já vás poopravím .. ne není to o výkonu, věřte tomu nebo ne ale není nutné při skokovém přetáčení zvýšit datový tok a fps, spousta hloupějších zařízení to dělá ale vůbec to není nutné, přehrávač prostě může skočit v souboru rovnou o X MB dál a vyhledat nejbližší klíčový snímek datového proudu, ten znímek zobrazit a znovu skočit o X MB dál datovém proudu a postup s hledáním klíčového snímku opakovat dokud přetáčení nezastavíte. To nevyžaduje o nic vyšší výkon než běžné přehrávání ... problém je v tom že to prostě firmware některých zaostalejších výrobců vůbec neumí nebo to nedokáže bez pomocného indexu, který ty klíčové snímky ve streamu přesně lokalizuje. Zkuste tedy aktualizovat firmware na nejvyšší dostupnou verzi existuje jistá pravděpodobnost že tuto funkci výrobce časem doplnil, pokud ne, nezbude vám než převést formát (asi je to TS) do jiného kontejneru třeba do MKV, kde ten pomocný index už je a skokové přehrávání by s tímto formátem mělo být nejen možné ale i docela plynulé i na vašem přehrávači.

hodnocení

Omluva pro jana222, domníval jsem se, že se mnou vtipkuje žena. Nakonec zjišťuji, že nejsem natolik znalý abych laboroval s přístrojem jak uvádí mark123. Spíš bych uvítal radu pro typ set-top-boxu který si se systémem HD poradí.

Díky za Váš čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]