Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Mám zásuvku v koupelně - rád bych se zeptal. Pokud mám tu cvakací - s on/off, tak pokud je off a vletěla by mi tam nedejbože kapka vody, tak se nic nestane, jenom pravděpodobně, když jí zapnu, tak dojde ke zkratu?
Ptám se, protože musim používat přenosnou pračku a ta má blbej odtok,takže je ve vaně. No a když vyndavám prádlo, dávám ho do sušičky - co má taky ta pračka, tak se trochu bojim. Takže jí vypojuju ze zásuvky. Tak se ptám, jestli, když budu používat tu cvakací zásuvku, tak stačí vypnout/zapnout, nebo to funguje ještě trochu jinak.
Zřejmě jsem ve škole nedával pozor, takže pardon. Ptám se. Děkuji
"...musim používat přenosnou pračku a ta má blbej odtok,takže je ve vaně".
To si děláte srandu, že jo?! Netuším, co je "cvakací zásuvka" (snad zásuvka s nějakým vypínačem?) a kde jí v té koupelně máte, ale předpisy pro umístění zásuvek v koupelně podléhá velmi přísným bezpečnostním předpisům. Pokud by se do zásuvky dostala voda, je celkem jedno, jestli je její vypínač zapnutý nebo vypnutý, při náhodném dotyku Vás nakope. Jestli ale umístění zásuvky předpisům odpovídá, nemůže se do ní voda prakticky dostat. Umístěním pračky do vany si koledujete o neskutečný malér, je jen otázka času, kdy Vás to zabije. Víte, čemu se říká "darvinova cena"? Jste na nejlepší cestě jí získat.
Definice darvinovi ceny:
Darwinova cena (Darwin Award) je ironické ocenění pro lidi, "kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem". Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie.
Zde podrobnosti.
No, máme kandidáty na Darvinovu cenu, kteří o ni neusilují a pak zesměšňující blbce, co nic nevysvětlí a vědí o tom kulové.
Veškeré zařízení v koupelně by mělo být ochráněno stupněm nejméně XP x4. Obyčejnou zásuvku s přepínačem zap - vyp bych nepoužíval, může i tak zkratovat, takže raději pryč s ní. Víc ti to ujasní cs.wikipedia.org/...
No takhle. Ta zásuvka vypadá viz fotka. Prodlužovačku používám, protože ten kabel od pračky má cca metr, což je nedostačující. Na fotce je přelepený ten vypínač.
Pokud Vás napadne návrh, jak z odpadní hadice, která je cca 10cm nad zemí udělat odtok vody, abych tu pračku nemusel zvedat plnou vody, což se obávám, že bych beztak nezvládl, budu pochopitelně šťastnější. Jak totiž píše kolega nademnou, jsem z toho ve stresu - pochopitelně jí vypínám ze zásuvky, vždy než začnu prát, nebo když prádlo vyndavám, či dávám do druhé části pračky - ždímačky.
Ten odtok je tak, že i umyvadlo na ruční praní prádla je vysoký - tj. voda neodtejká, logicky a já zatím nevymyslel jak na to - dát to na nějaký stojan, nejlépe posuvný mě pochopitelně napadlo, ale ta pračka se lehce kýve, je hlučná a asi bych ani nedal u toho celou dobu stát a jistit to.
Tedy pokud mi poradíte budu rád.
Bohužel bydlim v bytě svý bábi, co je v nemocnici a náš vztah je asi takový, že se mě bojí, má pračku starou 30 let, která skoro nefunguje no a vzhledem k tomu, že se bojí tak všeobecně a pračka je napůl nefunkční, tak má strach, že jí to zku****, takže jak dement s prominutím, musim používat tuhle přenosnou. Takže varianta kup si pračku nepřipadá v úvahu.
Jak píše výše kenav tak tyhle pračky se staví na stůl nebo na cokoliv na co se dá postavit a vypouští se do kýble nebo klidně do vany když jí položíte i s tím třeba malým stolkem vedle vany. Co se týče prodlužováku taky když do něj nikdo nenalije litr vody tak se nic neděje, každopádně mít prodlužováky v koupelně je prasárna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.