Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení videozvonku

Od: fantomas® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem ohledně připojení videozvonku, viz odkaz:
shop.emos.cz/...
V domě mám udělanou přípravu v podobě kabelu viz foto. Jde mi o to, zda z toho kabelu jde i napájení pro monitor? Nebo je nutné monitor připojit pomocí dodávaného trafa DC 14,5.
Předem děkuji za odpověď.

Připojení videozvonku
Připojení videozvonku #2
Připojení videozvonku #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Podle odkazu jsem to pochopil tak, že monitor i kamera se napájí zdrojem 14,5 V, který se připojuje k monitoru.

Zámek má svoje napájení, ta dveřní škatulka s kamerou obsahuje zřejmě jen spínací kontakt. Není-li u dveří možnost rozumného připojení napájecího zdroje pro zámek, bylo by snad možné vést napájení (ze samostatného napáječe pro zámek) kabelem který propojuje kameru a monitor, ale samostatnými drátky (je-li jich volných víc, tak klidně 2+2 drátky, zámek může být dost žravý).

111®
hodnocení

0x

co na tom není jasné? Vrátný má svůj napaječ 12V a diplej také svůj 14V.

Pro vrátného můžete mít napaječ doma a táhnout to k zámku tím kabelem. Pro diplej , který máte doma si zapojíte ten 14V zdroj podle možností. Podle mne nejsou bezddůvodně dva.

hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi.
Kabel co jsem vyfotil - přiložil zde, tak mám v domě a podobný venku (ten neřeším). Jde mi o ten vnitřní (co je na fotce), zda se s ním napájí i ten monitor? Protože ten mám zasekaný ve zdi a zda je tedy nutný ten DC 14,5V, který bych musel zapojit do zásuvku a visel by mi tam kabel, což by nebylo moc praktické

hodnocení

0x

Souhlasím s odpovědí hm...ale ještě dotaz; jak dlouhý je kabel od vnitřního zobrazovače LCD až ke kameře u vrátek? A kabel má kolik vodičů, UTP průřez 2x4x0,25mm? Nebo jiný? Dejte označení, je na tom šedém plášti kabelu...je to tam natištěno, dejte třeba foto...Každopádně monitor musíte napájet tím adaptérem 14,5V DC a po drátech to jde ke kameře. Zámek u vrátek (v blízkosti kamery, je napájen druhým adaptérem 12V DC) a přes "kameru" je zámek spínán (z místnosti z LCD dipleje)

hodnocení

Přikládám fotku kabelů co mám v domě (šedý)
A co mám ve venku u branky (černý)
Nejde mi o zprovoznění otvírání zámku. Jde mi jen o přenos obrazu do monitoru. Šlo by to tedy bez toho DC adaptéru? Případně existuje nějaké jiné řešení, jak zprovoznit ten monitor bez nutnosti toho DC (ale dle Vašich předchozích odpovědí asi ne? ).
Jinak vzdálenost monitoru od zvonku-kamery je cca 25m.
Děkuji
Připojení videozvonku #4
Připojení videozvonku #5
Připojení videozvonku #6
111®

ten poslední vypadá na TSEKPFLE, ten horní není nafocen dobře

111®
hodnocení

0x

doma musíte napájet monitor zdrojen 14V! Můžete mít doma i ten zdroj 12V pro el zámek a po kabelu pustit napájení k zámku, ale asi bude třeba zdvojit dráty protože odběr zámku je poněkud větší, takže by to po jednoduchých vodičích nemuselo chodit spolehlivě. Akorát nevíme jestli tam máte kabel UTP a nebo SYKFY. Já si typuji že SYKFY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]