Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou bezzrcadlovku?

Od: lucik* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím Vás je tady někdo kdo rozumí fotoaparátům?

Nemohu se rozhodnout mezi bezzrcadlovkami Sony Alpha A5100 a nebo Olympus PEN-E PL8?

Moc tomu nerozumím a nechci zbytečně utratit třeba jen za značku...Který z nich vytvoří kvalitnější fotky?

cena-vykon.cz/...

Děkuji moc.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Lepší fotky bude dělat ten fotoaparát, který bude držet v ruce lepší fotograf...potom dlouho...dlouho...DLOUHO nic...a teprve potom ten, na kterém bude nasazen lepší objektiv...a pak zase dlouho..dlouho nic..

Třeba tohle se dá udělat prakticky čímkoli :) co umí trochu hloubky ostrosti.

hodnocení

2x

Určitě bych volil Sony, kvůli velikosti čipu-APS-C. Obecně platí, že čím větší čip, tím lépe. I když technickou kvalitu fotky určuje více parametů. Shoduji se s @martincakl

Souhlas- tak jak rikaji americani u aut objem nicim nenahradis, u fota platí plochu snímače nicim nenahradis. Na cip dopda vice energie, tudíž je predpoklad nizsiho sumu, delší ohnisko umozni lepsi praci s hloubkou ostrosti, u objektivu muze byt mírně nizsi rozlišení čar na mm, atd. Ale to jsou jen technické předpoklady.Dalsim je fotograf- a ten muze ci nemusi byt technikou omezen, ale je to on kdo zkomponuje, v pravy okamžik vyfotí, udělá výřez atd.Takze jen potvrzuji výše uvedené.

hodnocení

0x

Neposloužil by lépe kvalitní kompakt? Já mám tento a je super, štve mě jen pomalé ostření u videa:

digitalni-fotoaparaty.heu/...

hodnocení

0x
Aps-c bude na tom líp. Ale proč tak starý model? Dnes bych šel osobně do fuji. Záleží ale na plánované výbavě. Skla můžou výběrem pořádně zahýbat...

jezevec*
hodnocení

0x

Já tedy fotím zrcadlovkou, takže se v těch bezzrcadlech moc nevyznám, ale kamarád má tu tebou zmiňovanou Alphu a je navýsost spokojen...

foti
hodnocení

0x

alpha 5100 už je zatraceně zastaralá. navíc teď v tom udělal zmatek v řadě a6xxx, kdy horší modely mají vyšší čísla.

Pokud oželíš stabilizátor v těle tak a6300 nebo a 6400 , jinak a6500

přesně tak, plocha snímače je jeden z klíčových parametrů pro technickou kvalitu (nízký šum při horším světle) a pro výraznější efekt rozmazání mimo rovinu ostrosti (=laikcy pozadí), jenže větší čip vyžaduje implikuje větší objektivy při zachování stejné světelnosti

a pozor na rozhodnutí - foťáky s vymennym objektivem nejsou pro každého, jejich síla je v tom, že si pořídíš více objektivů, kde každý bude v něčem excelovat (a tedy bude úzce zaměřen - například "malým rozsahem zoom" - nízký rozsah ohnisek, nebo dokonce pevná skla) - což umožní maximalizovat světelnost,mimimalizovat váhu.

univerzální a vysokozoomové objektivy budou vždy o kompromisu (kvality, nikoli rozměrů a ceny) a tím zamaskují výhody pevných objektivů

hodnocení

0x

Dobrý den,

já bych do levných bezzrcadlovek nešel a už vůbec ne do těch dvou, které máte v odkazu. Kvalita je bídná. Pro vás začátečníka bych vybral raději nějakou zrcadlovku od Canonu s APS-C snímačem, jako je Canon EOS 77D, nebo CANON EOS 80D. Jsou to kvalitní těla za rozumnou cenu. Canon 77D mám zrovna já, takže vím o čem píšu. A nebo nějakého Nikona, např. Nikon D5600.

Nesnažte se, tazatel nehodlá pořizovat tělo zrcadlovky a s ním násobně dražší investici do objektivů. Ani vlastně nechce být začátečníkem, jen prostě uživatelem.

Nepoučuj, když tomu nerozumíš.

Nemusím tomu rozumět, abych pochopil, že tazatel zrcadlovku nechce.

re4zon
Jsi jasnovidec? Z dotazu nic takoveho pochopit nejde. A uz vubec ne jestli se chce / nechce ucit fotit. Nebo si zas jen honis ego se svym patentem na rozum?

Z dotazu to nejde pochopit? Na otázku "Kterou bezzrcadlovku" nemusím být Einstein. Dokonce ji pochopí i blb. Kromě výjimek, že...

hodnocení

0x

Já bych volil Sony. Mám sice starší A5000 se základním objektivem, ale i na režim AUTO to dělá slušné fotky i za horšího osvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]