Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonovat přes operátora z tabletu

Od: kapr odpovědí: 12 změna:

Který vybrat? Při problémech s ostatní mojí výpočetní technikou chci používat tablet. Nedovedu si představit, že by nebylo z něj možno, zpravidla jenom v nouzi, v případě nutnosti telefonovat a posílat / přijímat SMS klasicky přes operátora. Mám k této podmínce důležité osobní důvody. Když vyhledávám phablety, vždy jsou mi nabízeny málé pro práci naprosto nevhodné úhlopříčky. Moje představa je zhruba 10 palců. Měl by mít slušnou operační i interní paměť, a ta by měla být rozšiřitelná rozumnou paměťovou kartou. V žádném případě do něj nechci investovat desítky tisíc. Co do operačního systému se neomezuji, přesto pokládám za nejpravděpodobnější asi nejrozšířenější Android, ale zvažoval jsem i Ubuntu a některé další. Konkrétně u Androidu jsem si myslel na některou z novějších verzí - 10, 9, případně 8. Pokud někdo z vás něco podobného používá v praxi, a mohl by k tomu uvést své zkušenosti a doporučení, byl bych moc rád.

Tedy který vybrat? Prosím poraďte!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

2x

Myslím, že Lenovo až do velikosti 8" s LTE umožňoval telefonování na běžnou SIM. Já používám datovou. Jinak ze všech tabletu lze volat přes VOIP nejlépe Odorik s využitím WiFi nebo datového připojení

kapr
hodnocení

Veliké díky,vámi doporučené Lenovo ve velikosti 8" s LTE s možností telefonování na běžnou SIM
prověřím. Projdu si specifikace, a prohlédnu si jej na prodejně v praxi, abych získal úplnější představu.

Jinak o možnostech

volat přes VOIP nejlépe Odorik s využitím WiFi nebo datového připojení samozřejmě vím, ale aktuálně mi jde o to, abych i v opravdové nouzi byl schopen uskutečnit hovor a případně přijmout / odeslat SMS.

Jde mi odhadem asi o 10 hovorů ročně, v případě krize ale až o 50 denně.

priklad1*

Myslím že to je model Lenovo TAB4 LTE. Mám ho, ale půjčený někomu . Tentýž velikost 7" byl již jak velký mobil. Nakonec jsem ho vyměnil za 8" protože se mi vešel do kapsy u saka zrovna tak jako staré Lenovo 7".

Jsou již nové modely. E ekonomický P profesionální a M snad médium. Tak nějak ten starší se mi pořád líbí. Už nevím o co ty nové modely okradli, nebo pořádně přidali na ceně.

hodnocení

0x
Těžké zadání, které jde tak trošku proti sobě.Vyhovuje třeba Samsung Galaxy Tab S6 LTE, ale tam cena začíná na 18-19tis. nebo výkonově a úložištěm slabší Samsung Galaxy Tab S5e 10,5 LTE za 12tis.U obojího bych ještě u prodejce prověřil zda umí LTE na českých frekvencích, v případě potřeby dat. svetandroida.cz/... bych nešel do noname značek, svižnost a bezproblémové chování zde nebývá časté.
kapr
hodnocení

Veliké díky,vámi doporučený výkonově a úložištěm slabší Samsung Galaxy Tab S5e 10,5 LTE za 12tis.
prověřím, a podívám se ještě zda umí LTE na českých frekvencích, v případě potřeby dat, byť toto použití za aktuálního stavu stále ještě vylučuji, do budoucna s ním ale samozřejmě počítám. Projdu si specifikace, a prohlédnu si jej na prodejně v praxi, abych získal úplnější představu.

Ano, doporučuji si jej vzít v prodejně do ruky a zkusit si jak rychle reaguje, podívejte se na rozlišení displeje, alespoň 1920x1200, cokoliv horšího vypadá na 10palcovém display děsně.Velikost úložiště minimálně 64GB, minimální RAM 4GB.Také se podívejte na použitý procesor cs.techrankup.com/... těch levnějších modelů to bývá nezřídka první věc, která je slabá. U toho Lenova na to dát pozor.
motak
normalni znacky ceske LTE samozrejme umi, to neni nejake pochybne šaomi...
priklad1*

Můžeš napsat které dnešní Xiaomi neumi české LTE. V opačném případě jenom kecáš

A kdyby něco. Tak na telefonování vůbec LTE nepotřebuje. Já ho třeba nepotřebuji vůbec. Internet do mobilu přes data nechci

motak
nevim, o xiaomi se nazajimam. ale co si pamatuju, tak jedine u tehle znacky byl problem, ze neumelo evropske LTE800. evidentne i tazatel to ma v podvedomi, kdyz potrebuje overovat, jetli telefon ceske lte podporuje.
ze vy z nejakeho podivneho duvodu internet pres data odmitate neznamena, ze to maji tak i ostatni. stejne tak i volte.
priklad1*

Co Bolo to bolo. Dokonce neměl ani češtinu. Tu dohrávali a neúplnou, prodejci. Byla to nová značka na trhu. Šli mílovými kroky dopředu. Dnes ve střední a levnější třídě nemají snad konkurenci. Jak v ceně, tak v kvalitě.

A o mnenejde. Tazatel chtěl telefonovat. K tomu nemusí mít LTE.

hodnocení

0x
Pro výběr - ne nutně samotný nákup - je super alza.cz. Tam si vyfiltrujete tablety podle všech požadavků. Na heurece není tak dobrý filtr. Obecně bych se držel min. 3gb ram a android 9 a novější. Velikost úložiště záleží na způsobu využití, ale pod 32gb dnes už ne. Držel bych se osvědčených značek Samsung, huawei, lenovo apod. Divejte se na použitý procesor, některé tablety mají velmi slabý výkon. Na druhou stranu na čtení webu netřeba herní výkon...

kapr
hodnocení

@motak

Ještě pro moták, ty podivné důvody jsou zdravotní, chci mít prostě jistotu, když tak courám třeba mezi pohraničními kopci bez signálu, že v okamžiku kdy narazím na signál, si budu moci z nouze zavolat - pro pomoc, pro taxíka, nebo třeba jen na zamluvené ubytování, že přijdu o dvě hodiny později. Přesto to pro sebe pokládám za velice důležité. Samozřejmě, že se budu telefonování z jakéhokoli tabletu vyhýbat jako čert kříži, ale čím více zařízení možnost zavolání dává, tím méně je pak nutné neustále hlídat zda jsou všechny baterie nabité na maximum.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]