Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Displej mobilu v TV

Od: stepan* odpovědí: 15 změna:

Dobry den, mohl by mi prosím nekdo poradit? Zakoupil jsem si kabel USB-C -> Displayport a kabel Displayport -> HDMI. Temito dvěma kapely jsem se snazil prenest obraz mobilu na tv. Nepodarilo se a displej telefonu se v TV neobjevuje. Nevite, kde by mohl byt problém? Dekuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud ti dobře rozumím, pak musím říci, že displayport je výstup, ne vstup. Pak to pochopitelně chodit nemůže.

stepan*
hodnocení

Zacinam propojením mobilu USB-C a kabel konci Displayportem, pote navazuji druhym kabelem Displayport na Displayport a konec zapojuji do TV HDMI

re4zon
DP je rozhrani, to predevsim. A televize mivaji na hdmi a dp vstup, malokdy vystup a kdyz uz, tak na jednom portu z nekolika.

@re4zon: Ano, máš pravdu. Ovšem v rámci zjednodušení jsem to napsal tak, jak je uvedeno. Na GK je totiž DP vždy jen výstup! Takže připojovat výstup z mobilu na DP grafické karty je nesmysl, že?

Pokud to tazatel myslí jinak, pak jsem to dobře nepochopil.

A kde se píše něco o grafice či počítači? Výstup z mobilu chce přes redukci zapojit do vstupu TV

re4zon
hodnocení

0x
A umi ten telefon vubec vystup na usb?

mark213
hodnocení

0x
Na to ale vůbec nepotřebuješ kabel. Stačí když tvůj televizor podporuje miracast (umí to třeba všechny chytré televize) a pak přeneseš obraz z telefonu na TV bezdrátově přes WiFi (TV i telefon musi být připojeny ke stejné WiFi), stačí k tomu na mobilu třeba tato aplikace na Google play (bez reklam a zdarma) play.google.com/...
priklad1*

Zajímavé mně LG a tablet Huawei žádný problém. Ovšem mobil Xiaomi, stejná aplikace, vše ve stejné sítí a bez šance. Mobil má sice svoji možnost spárování displejů, ale to taky nedopadne. Někde je chyba.

mark213
Znovu over zda tvoje TV opravdu umí Miracast a ne jenom nějaké dlna. Protoze shodou okolností doma všichni máme xiaomi telefony (a3, Mi8 a Mi9T Pro) a na všech to funguje výborně (televizor je Android TV od Thomsonu)
priklad1*

Všiml jsi si, že píšu tablet Huawei Mediapad T5 a TV LG 42LB650V, žádný problém, takže Miracast má. Mobil je Xiaomi Redmi Note 5. Tam se s tímže programem nepřipojím. V menu mobilu je Připojení a sdílení - Přenášet - Obsah obrazovky na externí monitor. Mobil tu LG vidí, ale nenaváže spojení. Aspoň včera. Teď právě to dopadlo. Ovšem přes nainstalovanou apku Miracast nic. Mobil vyžadoval mít zapnuté WiFi i Bluetooth.

hodnocení

0x

A co třeba použít zrcadlení, pokud máš televizi připojenou na WiFi. Kabel není potřeba. Je to pak snadné a vidíš na obrazovce vše co je na displeji mobilu.

priklad1*
hodnocení

0x

Pokud chápu tak 2x redukovaný kabel. Asi se jedná o přenos MHL. Taky nechápu proč některé kabely mají připojeno USB napájení. Ale k věci. Je HDMI koncovka na správném portu. U mé LG třeba k přenosu MHL slouží pouze Hdmi3

priklad1*

Dle popisu byly dvě verze kabelů. Pochopitelně MHL musí umět mobil i TV

okay.cz/...

priklad1*

Údajně druhý kablik microusb sloužil k napájení mobilu, aby nedošlo k vybití baterie

1m.cz/...

priklad1*

A umí ten mobil MHL

Třeba můj Xiaomi v seznamu není

mhltech.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]