Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVB-T2 vysílání

Od: honzanovak odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny,mám set top box s tímto příjmem napojený na televizi Samsung.Nové digitální vysílání fungovalo normálně s obrazem dva dny a pak najednou se vysílání vyplo s chybovým hlášením že rozlišení není podporováno,změňte rozlišení.Takže televize reaguje se set top boxem,ale jako by ho vypla.V nápovědě jsem se dověděl,že rozlišení se má změnit v externím zařízení.To nemůžu porovést jelikož zařízení vůbec nezobrazí jak programy,tak ani úvodní obrazovku.Restart jsem zkoušel,zapojením kabelů do jiného výstupu taky i změnou na 4:3,16:9 atd.Podle mě má televize v sobě nějaký software,který prostě tento typ set top boxu odpojí kvůli domnělému poškozování obrazu.Nechal jsem ho reklamovat,protože jsem myslel,že je problém v něm,ale nový který mi dali se opět vypnul přesně po dvou dnech,ovšem televize ho registruje chybovým hlášení,které se jinak nezobrazuje,pokud odpojím kabel.

Budu vděčný za nějaké rady,i když věc je už ztracená předem :D

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je opravdu divné, že to ty dva dny funguje. Možné je, že TV nepodporuje vstup 1080i nebo 1080p a vyhodí hlášku, taky mám doma jednu starou TV (Samsung), která toto rozlišení nezvládne a napíše nepodporované rozlišení.

Já to řešil tak, že jsem místo HDMI připojil settopbox pomocí SCART (AV) a v nastavení settopboxu nastavil 720p rozlišení, potom to i přes HDMI v pohodě chodilo.

Ovšem ne každý settopbox má AV výstup (a hlavně ne každý má doma potřebné redukce či kabely, já je měl přímo přibaleny). Potom jedině připojit settopbox dočasně k jiné (novější) TV, nastavit rozlišení na nižší a vrátit zpět k vaší televizi :)

honzanovak
hodnocení

Díky,to je klidně možné že to nezvládá,Scart vyzkouším,snad nebude ta kvalita obrazu hrozná,ale lepší než nic :D

Kvalita bude horší rozhodně, ale jak říkám, stačí zapojit přes scart, přenastavit rozlišení (zkusit 720p) a pak zase vrátit HDMI, já to tak udělal a v pohodě :)

hodnocení

0x

@honzanovak Dejte pro další tazatele i rádce typy STB i Tv; možná někdo bude mít zkušenost s tímto problémem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]