Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokovaný mobil operátorem

Od: terop* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, dostal jsem tlačítkový mobil,který je ale blokován na operátora O2. Pokud bych do něj koupil SIM Tescomobile,pojede tento mobil? Uvažuji tak proto,že virtuální operátor tescomobile využívá síť O2..Odblokování servisem bych nechtěl.Jen jestli bych mohl SIM Tescomobile v tomto telefonu použít a byla by funkční.Děkuji

doplněno 07.02.20 15:57:

Dobrý den.Jenom abych to uvedl na správnou míru.Tento dotaz jsem sem dal proto,že jsem si myslel,že by se někdo už mohl s tímto problémem setkat.Než jsem tuto otázku položil,vyzkoušel jsem tyto možnosti.Zavolal jsem do servisu mobilů a bylo mi řečeno,že tuto odblokaci už nedělají a nemají k ní ani software.Pak jsem se ptal operátora Tescomobile a ten mi řekl abych si koupil SIM a zkusil to.Zkoušku PRAVDEA-OMYL jsem chtěl zkusit jako poslední možnost.Byl jsem v prodejně O2 a tam (nová pracovnice),s tím neměla zkušenost.Proto jsem to zkusil zde.Někdo to má jako HOBBY a má nejlepší znalosti.Upřesnění: jedná se o mobil Nokia c1,který byl kdysi dávno jako mobil s tarifem a já jsem jej dostal s tím,že jej využiji v nouzi při poruše mého dotykového mobilu.Tescomobile SIM bych chtěl,aby byl stejný operátor jako má manželka.Děkuji všem za snahu pomoci.Asi bude bude nutná ,,PRAVDA-OMYL" Díky za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Blokování mobilů pro určitou síť se v Čechách nepoužívá už minimálně 10 let. Pokud je tedy dneska mobil zablokovaný v dané síti. Tak to znamená že je hlášený jako kradený.
hop®

To je nesmysl, blokování na operátora je kódované v telefonu, telefon přijímá SIMku pouze jednoho operátora a je nutná SW odblokace. Pokud je telefon kradený, je blokováno jeho připojení do sítě pomocí IMEI a na SIMce to vůbec nezáleží...

Nesmysl je, že by někdo chtěl používat mobil blokovaný pro outů. Blokaci pro síť zrušili ještě v době, kdy se jmenovali Eurotel a to už je nějaký pátek. Jediné co mě napadá je nějaký dovoz ze země kde O2 ještě blokování mobilů používá.
hop®

Tazatel netvrdí, že je mobil nový. Také mám doma starou plně funkční blokovanou N6310i, pokud někdo nepotřebuje mobil na internet nebo kvůli fotkám, bohatě by mu stačil. A jinou SIM kartu, než s kódem operátora "230 02" prostě nepřijme.

Blokace telefonu zrušená není, jen prostě operátoři již svoje dotované telefony neblokují.

P.S.: O2 v jiné zemi má jiný kód sítě, takže by u nás byl mobil nepoužitelný...

hop®
hodnocení

2x

Telefony jsou proti použití SIMky jiného operátora blokovány na základě čísla sítě MNC.
O2 (bývalý Eurotel) má přiděleno číslo 230 02 a na 99 % se tímto číslem přihlašují i SIMky všch virtuálních operátorů, spadajících pod O2.
Takže problém s kartou od Tescomobile by být neměl.

terop*
hodnocení

Vaše odpověď zní dost věrohodně a shodně s mojí úvahou,než jsem tento dotaz položil.

hop®

@terop: Děkuji, před necelými 20 lety jsem se pohyboval u mobilů a jejich odblokací, a něco si z té doby ještě pamatuji... :)

terop*
hodnocení

Ještě jednou Vám díky.Měl jste plnou pravdu.Koupil jsem SIM Tescomobile,dal do blokovaného O2 telefonu a funguje bez nejmenších problémů.

111®
hodnocení

0x

co chceš slyšet? odblokovat to nechceš, a si zkusit co to udělá s jinou katro také ne. Tak jedině že by jsi zkusil nají AT příkaz pro odblokování sám..

hodnocení

0x
A co to je přesně za značku a model telefonu? Třeba půjde odblokovat, aniž by jste s ním musel do servisu.
Jinak SIM karta od Tesco mobile stojí pár korun, tak by stálo za to ji event. zakoupit a vyzkoušet v mobilu, jestli bude fungovat.
pi*

Může zkusit manželčinu sim kartu zdarma, ale to je víc práce než se ptát bez jakékoliv záruky správné odpovědi.

karel556*
hodnocení

0x

Předpokládám, že fw v mobilu je taky od O2, tak zůstane blokovaný i po výměně SIM karty, kor když nová SIM by jela opět po síti O2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]