Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používáte ateliérová světla na focení?

Od: adela* odpovědí: 5 změna:

Nenašla jsem žádnou "poradnu" vyloženě pro fotografy, tak zkouším tady, protože to tu žije a všichni jste tu moc ochotní :)
Potřebuju fotit fotky pro e-shop na sociální sítě, tzn. produktové a takovéty "flat lay" koláže... a zjistila jsem, že denní světlo opravdu není všemocné a bez světel to jaksi nejde. Poradíte mi prosím jaká světla si do začátku pořídit? Chci do toho investovat jednotky tisíc, ale chci aby ty světla k něčemu fakt byly... mám zvolit spíš externí blesk, nebo trvalé světlo s boxem, či takovéty LED tyčky? Těch druhů je hrozně moc a já toho zas nechci tolik, jen fotit hezké koláže na stole :D

Předem díky!

Používáte ateliérová světla na focení?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dívejte se. Chcete investovat jednotky tisíc, ale zase aby ta světla k něčemu byla. Níže je odkaz příkladu na ten nejlevnější set, s mím můžete fotit "stolní"věci jako na obrázku, případně portrét velikosti busty.

4studio.cz/...

Pokud budete chtít objemnější věci nebo celé postavy, tak ten světelný výkon je pak opravdu málo, poněvadž světla musíte dát dál a čím dále je dáváte, tím klesá jejich dosvit. A aby to nebylo tak jednoduché, tak pokud světlo od objektu dáte ze 2 metrů na 4, intenzita neklesne 2x, ale 4x a tak dále.

Bát vámi, tak začnu tímhle a v případě rozvoje dokoupím třeba jeden dva silnější (dražší) zdroje se doftboxy, stávající využiji jako doplňová světla (zadní, boční, pozadí).

Odkaz znovu na sestavu :

4studio.cz/...

re4zon
hodnocení

0x
Jestli chce fotit POUZE kolaze na stole a mensi staticke veci, tak je tohle naprosty overkill. Staci difuzory, silne led zarovky, stativ a svetlo dozene delkou expozice..
Nebo se projít po stavbě a slohnout tam halogenovej reflektor.

hodnocení

0x
Dobře, tak si pořiďte na delší expozice tyto dva sety, ale přijdete o možnost nastavovat sílu světel přímo na fotoaparátu a každé světlo budete muset regulovat zvlášť jak vypínáním žárovek tak polohou od objektu.
foto-eshop.cz/...
doplněno 05.02.20 16:40:

Tak teď jsem si všiml, že první mnou odkazované záblesky rovněž nemají komunikaci rádiem, odpalovač dává jen povel k záblesku a nastavovat se musí taky ručně na zdroji, ale je to po menších krocích většinou od 1/1 až 1/128 po 1/3 expozice, kdežto u daylight softboxů zapnete buď dvě nebo čtyři žárovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]