Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyžádaná konfigurační zpráva - Co to je?

Od: pepyk93* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,včera se mi přihodila jistá věc a chci vědět váš názor.

Včera mi na mobil přišly 4 SMS.Přišly zhruba v tříhodinovém intervale.V podstatě to jsou jen 2 SMS,ovšem obě mi přišly dvakrát.Zdály se mi ,,divné" a proto jsem je zatím neotevřel.Stále zůstávají mezi nepřečtenými.Všechny přišly ze čísla 999555,které vypadá,jako že patří operátorovi (v tomto případě O2).

První dvě mi přišly docela rychle po sobě a co jsem z náhledu přečetl,tak je v nich napsáno,že mi oznamují,že mi posílají nějaké konfigurační zprávy...

Další dvě SMS jsou přímo konfigurační.Přišly s docela velkým odstupem mezi sebou a docela vellkým odstupem po těch prvních dvou.

Teď můj dotaz.Já jsem si žádné konfigurační zprávy neobjednal,tak nevím,proč mi přišly.Na linku operátora jsem nevolal minimálně dva měsíce.Taky se mi nelíbí,proč obě SMS přišly dvakrát,tedy celkem ty 4 SMS.A nikde jsem neviděl,že by operátor upozorňoval na to,že mi pošle nějaké konfigurační SMS...

Možná jsem malinko paranoidní,ale nepatřím k lidem,co na všechno kliknou a všechno musí za každou cenu otevřít.Mám chytrý mobil (tedy s OS) a bojím se,že to může být třeba nějaký vir nebo nějaký červ nebo prostě nějaké úplně jiné svinstvo.Dneska si člověk nemůže být jistý s ničím.

Chci se zeptat,zda se to stalo ještě někomu jinému.Máte s tím někdo zkušenost? Doporučíte mi ty všechny SMS smazat nebo mi doporučíte,abych zkusil něco jiného...?

To číslo (999555) jsem zkoušel hledat Googlem,ale na nic z toho,co bych potřeboval jsem nenašel.

Děkuji,že jste tento dotaz dokázali přečíst až sem.Možná jsem ty SMS měl smazat už dávno...ale Bůh ví,co to je zač...

Prosím pouze o seriozní odpovědi.

Děkuji za odpověď. :)

P.S. Přiložil jsem i screenshot,jestli vám to k něčemu bude...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

Ještě dva podobné screeny...

Nevyžádaná konfigurační zpráva - Co to je?

pepyk93*
04.01.10 17:04
hodnocení

Poslední

Nevyžádaná konfigurační zpráva - Co to je? #2

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Zkus si něco přečíst tady: google.cz/...

raadek*
Zavolej operatora a zeptej se na cislo a jestli nahodou nemenili nejake pristupove parametry, treba pro internet. Jednou jsem si v nejake hre stahnul v symbianu trojskyho kone a bylo to docela strasidelny. S mobilem se samozrejme nedalo nic delat, jenom tam problikaval obrazek male holcicky a smrtky. Neco na zpusob filmu Kruh. Za ctyri stovky mi prehrali softwer a byl klid. Pro jistotu jsem si potom stahoval hry na pametovou kartu, a kdyz to prislo znovu, tak jsem ji proste zformatoval. R.
pepyk93*
hodnocení

Děkuji za odpověď. :) Zavolat operátorovi mě tedy nenapadlo. *zed*

Jdu volat.Potom se ještě ozvu...

doplněno 04.01.10 19:22:

Takže jsem volal na linku O2 (*11).Paní mi sdělila,že je možné,že nějaký jejich nový systém ,,poznal",že jsem manipuloval se SIM kartou (bylo mi sděleno,že buď jsem ji dával do jiného telefonu anebo jsem vypnul a zapnul telefon).Druhá uvedená varianta připadá v úvahu.Ten jejich systém mi prý automaticky poslal nastavovací SMS zprávy,abych tam prý nemusel volat.Bylo mi řečeno,že je můžu klidně smazat...:)

P.S.Mezi námi,nepřijde mi to moc logické,za chvíli v tom budou mít dle mého stejně bordel a podle mě je to úplně zbytečné.Akorát matou lidi...*smich*

fgh
hodnocení

0x

Konfigurační zprávy přicházejí za účelem nějakého nového nastavení překódování mobilu, ale většinou chodí na vyžádání od operátora...no nevím, ale tak když jste si nic neobjednával, tak nenji potřeba to zjištovat, bych to smazala

hodnocení

0x

Že by měly chodit nový nastavovací zprávy pokaždý když tydlifóóón vypnu a znova zapnu se mi zdá dost podezřelý i když to tvrdí operátor ... *zed**zed**zed*

mkat*
hodnocení

0x

Ved pri mne by operator prerobil.Ja si kazdy vecer vypinam mobil.Co ma ma kto v noci otravovat!*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]