Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu. Mám elektrické zařízení - fén a nebo horkovzdušnou pistoli, dá se to úmyslně poškodit (např. nějak vyzkratovat), aby to vypadalo, že přístroj z ničeho nic sám odešel? Něco podobného se mi stalo a rád bych věděl zda to mohlo být úmyslné, mám určité podezření. Poraďte.
Já myslím že se nemusíte dívat na své okolí tak podezřívavě. Naší mladé jednou vybuchl fén přímo v ruce. Zkrat, rána a mrak dýmu, fén byl skoro úplně nový, používaný sotva pár týdnů.
Radím : Zajděte se někam do sběrného dvora a podívejte se do kontejneru pro vyhozené elektrické spotřebiče. Hned poznáte co nekupovat. V kontejneru uvidíte zdánlivě úplně nové a zaručeně kvalitní vrtačky, zaručeně kvalitní elektrické šroubováky, zaručeně kvalitní varné konvice, zaručeně kvalitní reproduktorové bedničky, zaručeně kvalitní presovary i zaručeně kvalitní fény.
Každý elektronický přístroj má v sobě "kurvítko". Jestli tomu ještě někdo pomůže, to už je věcí pátrání detektiva...
Věci se dají třeba namočit, přidat trochu nežádoucích materiálů do určitých míst... Kdo ví, ten to dokáže.
Ještě je tu druhá možnost - nedodržení manipulačních postupů, nedodržení manuálu, ... Prostě a jednoduše - pokud to někdo neustále namáhá nad doporučené limity (suší tím ponožky), poškodí přístroj sám.
Jsou popsané teorie, proč, jak a kdy se montují úmyslně "dočasné" díly do přístrojů. Někdy je celá věc k ničemu (Třeba 1,2 HTP), jindy je to miska pro zbytkový inkoust (canon ink. tiskárny), jindy zase plastový spínač z takového materiálu, aby vydržel cca. 2000 ohnutí - přepočteno teoreticky na 2 a půl roku při dvouleté záruce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.