Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace cestiny nokia e51

Od: pearmonik* odpovědí: 7 změna:

Zajimalo by me,jestli je mozne reklamovat telefon zakoupeny v ceskem internetovem obchode. Byla v nem nahrana cestina i cesky navod po zakoupeni, jen jak jsem si zcela typicky aktualizoval telefon ceskym programem ktery byl prilozeny na cd a je ke stazeni i na nokia.cz, nahrala se do nej puvodni italstina a lze ted prepnout jedine do aj, cesky jazyk u toho vyrobniho cisla telefonu uz nejde zvolit. Podle me to muze byt dobry duvod k reklamaci ale rad bych si nechal poradit

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordslayer*
hodnocení

0x

Pokud je telefon s českým návodem, je docela divné, že je z dovozu z Itálie. Jinak pokud vás zajímá technická stránka věci (vrátit čestinu na dobro) doporučím nastudovat forum.mobilmania./... a to především sekci Jak změním produktový kód?

Dále můžete postupovat klasicky odstoupením od smlouvy (do 14dnů) či reklamaci. Jen doporučím nejprve kontaktovat prodejce ať víte, co můžete očekávat, aby jste nakonec nebyl bez peněz i bez mobilu.

petr123*

Tohle všechno je teoreticky pravda, ale on si ten telefon koupil správně v češtině. Italsky začal komunikovat až po tom co tam na vlastní riziko provedl upgrade - za to prodejce nemůže.

Takže osobně nevěřím na možnost vrácení do 14 dnů, spíš bych se snažil s prodejcem domluvit aby vysvětlil jak situaci vyřešit aby vše komunikovalo opět v češtině.

lordslayer*

No osobně jsem měl E51 z dovozu z Polska. Změnil jsem product code, nahrál nový firmware a je to. E51 se už moc neprodává a hodně nabídek na internetu je právě z dovozu, ale bohužel na to většina obchodů neupozorní a jen nahraje češtinu a právě po upgrade firmware podomácku se vrátí původní jazyk.

pearmonik*
hodnocení

tak ja bych to nenazazval nejakym rizikem,to je podle me je aktualizace softwaru zcela bezna cinnost, ke ktere vicemene nabada i instalacni cd (hned v hlavnim menu je aktualizace softwaru telefonu), ktere jsem k mobilu dostal, jedine co to tvrdilo byla ztrata dat, o tom ze prijdu nadobro o cestinu se nepsalo, to je skoro jako nenavratne poskozeni, uz nemuzu psat ceske znaky apod blbinky.

petr123*

Každá doma udělaná aktualizace je na vlasní riziko, při které výrobce ani prodejce nezaručuje že se něco "nepodělá". Někdy si přečtěte takový ten dlouhý text který se na začátku odklikává bez čtení.

pearmonik*
hodnocení

jn je to tam,pekne vzadu jeste takovou pravnickou cestinou,tam se zrika nokia vseho i kdyby ta aktualizace vyhodila mobil do vzduchu a ten nekoho zabil tak by za to beztak nemohli. A to jeste na strankach nokia.cz maji: aktualizujte si mobil,bude rychlejsi,novejsi aplikace bla bla bla s tim si muzou nekam jak to pak nemusi spravne najet a oni za to nemuzou tak mi je aktualizovany mobil na nic. Ted tam mam fajne aplikace pro italskeho operatora ktere nejdou nijak smazat a navic program pro aktualizace nejde na win7 ani v rezimu kompatibility takze novejsi update zkusit taky nemuzu jestli to neni trochu lepsi i kdyz to pochybuju. To zas byli hosi nebo damy u nokie moc chytri

lordslayer*

Tak si zkuste změnit Product key a firmware na jiném počítači.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]