Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reprosoustava hučí

Od: vitezslavh odpovědí: 18 změna:

Zdravim, pravidelně jsem tu s várkou svých problému :)

Půjčil jsem si od mámi repráky.

forum.avmania.zive.cz/...

Bohužel, hučí hlasitě - tím myslím na celý byt, nevím proč. Nevíte proč?

Nezávisle na tom, jeslti zapojim jenom ten hlavní, který má ON knoflík, nebo oba, nebo to mám píchlý v notebooku (tim myslim přes jacka, nebo vypojený), jestli mám v notebooku píchlý napájení, který mi u předchozích repráků způsobovalo taktéž jakési hučení, nebo to je odpojený.

Zřejmě tedy chyba u toho hlavního repráku v napájení?

Změna zásuvky, pokud by něco měla změnit nic nezměnila. Diks

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

1x

Mně to připadá, že je u jacka v bedně odpojená ( prerušená) zem.

doplněno 02.02.20 14:33:

Přesněji řečeno, v signálové cestě je přrušená zem.

111®
hodnocení

0x

hučí nebo bručí, i nezapojené do žádného zdroje signálu? Pak je v haáji zdroj v tom s ON knoflíkem

vitezslavh
hodnocení

ouk. A to se dá opravit osobně, když bych to rozmontoval a koupil nový, nebo se to ani nevyplatí?

vitezslavh
hodnocení

Zní to takhle:

uloz.to/...

vitezslavh
hodnocení

Jsou po záruce, takže reklamovat je nemůžu..

hodnocení

0x

A i přes to hučení repráky hrají, nebo nehrají a jen hučí?

vitezslavh
hodnocení

Hele, jak jsem přidal video, repráky tak hlasitě hučí, že ani nedávám variantu vyzkoušet, jestli hrajou.

rv*
hodnocení

0x

Jestli je uvnitř ještě klasický zdroj (trafo, diodový můstek, elektrolyt), tak může být vyschlý elektrolyt. Zrovna před chvílí jsem ze stejného důvodu jeden měnil v kuchyňském rádiu.

vitezslavh
Vubec nevim. Fotky zde
Reprosoustava hučí
Reprosoustava hučí #2
Reprosoustava hučí #3
rv*

Skoro to vypadá na trafo. A někde by měl být usměrňovač - asi tam, kam vedou ty červené dráty.

rv*

Vadný může být kondenzátor - to je na obr. 1 pod označením C1 ok1ike.c-a-v.com/.... Ale když někdo s elektrikou nedělal, tak to je pak těžké.

111®
hodnocení

0x

vidím to na filtraci, nebo někde zem na živý konec. Otevři Jack jestli se tam nedotýkají dráty

doplněno 02.02.20 16:50:

na tom druhém obr. votavo je nejaká svokovnice, osvítit a nafotit

jabraka*
hodnocení

0x

Protože "reprák" je tady značena aktivní reprosoustava se zesilovačem,pak bych chybu hledal jen v zesilovači.obvykle to znamená nějakou vazbu vstupu a a výstupu ze zesilovače.Také brumy a hučení může způsobit špatné propojení zemí na propojovacích kabelech.Pokud" hučí" obě reprobedny,pak to způsobuje zesilovač.

JABRAKA

hodnocení

Ano, hučí obě.

111®
hodnocení

0x

servisní manuál včetně zdroje

sphf2000x.pdf807.72 kB
Reprosoustava hučí #4
rv*

TAk bych zkontroloval C32 a C38. Nemůžu-li zkontrolovat, tak rovnou vyměnit.

hodnocení

Já jsem neuměl, ten diagram, jak je to celý složený bych asi ještě zvládnul - to rozebrat a složit, ale ty součástky, co mi radíš vyměnit, to je asi nad moje síly.

hodnocení

Nebo pokud mi to dokážeš říct polopaticky, jakože já to nafotim, ty mě navedeš co vyměnit, tak to by asi šlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]