Nejste přihlášen/a.
Zdravim, pravidelně jsem tu s várkou svých problému ![]()
Půjčil jsem si od mámi repráky.
Bohužel, hučí hlasitě - tím myslím na celý byt, nevím proč. Nevíte proč?
Nezávisle na tom, jeslti zapojim jenom ten hlavní, který má ON knoflík, nebo oba, nebo to mám píchlý v notebooku (tim myslim přes jacka, nebo vypojený), jestli mám v notebooku píchlý napájení, který mi u předchozích repráků způsobovalo taktéž jakési hučení, nebo to je odpojený.
Zřejmě tedy chyba u toho hlavního repráku v napájení?
Změna zásuvky, pokud by něco měla změnit nic nezměnila. Diks
0x
hučí nebo bručí, i nezapojené do žádného zdroje signálu? Pak je v haáji zdroj v tom s ON knoflíkem
0x
Jestli je uvnitř ještě klasický zdroj (trafo, diodový můstek, elektrolyt), tak může být vyschlý elektrolyt. Zrovna před chvílí jsem ze stejného důvodu jeden měnil v kuchyňském rádiu.
Vadný může být kondenzátor - to je na obr. 1 pod označením C1 ok1ike.c-a-v.com/.... Ale když někdo s elektrikou nedělal, tak to je pak těžké.
0x
vidím to na filtraci, nebo někde zem na živý konec. Otevři Jack jestli se tam nedotýkají dráty
doplněno 02.02.20 16:50:
na tom druhém obr. votavo je nejaká svokovnice, osvítit a nafotit
0x
Protože "reprák" je tady značena aktivní reprosoustava se zesilovačem,pak bych chybu hledal jen v zesilovači.obvykle to znamená nějakou vazbu vstupu a a výstupu ze zesilovače.Také brumy a hučení může způsobit špatné propojení zemí na propojovacích kabelech.Pokud" hučí" obě reprobedny,pak to způsobuje zesilovač.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.