Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě nemůže svítit na střídavý proud!
K trafu by byl potřeba usměrňovač.Možná by stačila jen dioda.Také by pomohla nabíječka do tabletu,či mobilu na 9 V
JABRAKA
1. Nějak inteligentně vložený odkaz by nebyl?
2. Kefalín, povedzte, čo vy si predstavujete pod takým slovom trafo?
To jsem si myslel: To, co máte na fotografii není trafo. Nebo minimálně to není jen trafo. Jde o zdroj stejnosměrného napětí, potud tedy OK.
To, že jste připájel konektor, si máme vysvětlit jak? Jste si jistý, že jste dodržel polaritu a že je konektor připojený na správné kontakty baterií? Je 6x1,5V opravdu 9V, tj. nejsou některé články zapojeny paralelně?
To co je nejdůležitější, zde uvedeno není (ani v odkazu, kde je řada zbytečných údajů, jen ne ty hlavní). Napětí a příkon svítidla, že je na baterky je sice jisté, ale hlavní by byl štítek svítidla, kde by měly být všechny důležité parametry.
To trafo není trafo, ale spínaný zdroj - napětí 9VDC je v pořádku, ale předpokládám, že 300mA je příliš málo. Prostě to chce výkonnější zdroj.
Slušný článek AAA má kapacitu 800-1000 mAh. Při sériovém zapojení článků a tedy výsledném napájecím napětí 9V by tedy, za předpokladu, že nestačí zdroj 300 mA vydrželo světlo svítit nějaké 2-3 hodiny? Ta nejobyčejnější baterie stojí nějakých 9 Kč x 6 = 54 Kč. To tedy máme řádově nějakejch 20 Kč za hodinu provozu. Pěkně děkuju.Tolik by nesežral lustr se starejma stowattovejma žárovkama. Otázkou je, jestli světlo nemá nějakou náběhovou špičku odběru proudu, potom by to snad mělo logiku.
Mám doma podobné osvětlovací těleso (3x LED světlo v jedné liště). Je také z LIDLu, ovšem již nejméně 5 let staré. Je napájeno 6x1,5V AAA, ovšem baterie jsou 2x3 a světlo svítí stejně intenzivně i jen na 3 baterie, tedy je na 4,5V. 6 baterií zapojených 2x3 paralelně je patrně jen pro zvýšení výdrže. Svítidlo má štítek, ovšem s informacemi takovými, jaké uvádíte i vy. Myslím, že svítidlo tazatele bude zapojené stejně.
Znamená to zkusit svítidlo připojit na zdroj 4,5V ss, vyhovět by mohla i nabíječka mobilu 5V s dostatečným max. proudem.
Zdravím, řeším stejný problém se stejným světlem z Lidlu spínaným pohybem. 6x1,5V AAA baterie mi dlouho nevydrží, používám nabíjecí 1000 mAh. Rád bych, kdyby někdo poradil přímo konkrétní adaptér do zásuvky. Pochopil jsem, že je nutné mít 4,5V (měl jsem za to, že potřebuji 9V a světlo jsem si zřejmě odpálil - začalo se z něj kouřit a už nefunguje) ale nevím jaký zvolit proud, těch adaptérů je na internetu plno.
(samozřejmě pořídím nové světlo)
Díky za každou radu.
Děkuji, myslíte že můžu pořídit tuhle?
Pokud ano, pořídil bych samici toho konektoru a pak to napájet na + a - stejné řady baterií?
Děkuji, myslíte že můžu pořídit tuhle?
Pokud ano, pořídil bych samici toho konektoru a pak to napájet na + a - stejné řady baterií?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.