Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruší televize

Od: kocan odpovědí: 13 změna:

poč při zapnutí jmikrovl,pračky, konvice se rozjedou čáry , až někdy vypadne obraz.Mám setobox ,bez něj to nedělalo. a čt nejde vůbec děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

4x

Jako první bych zkusil zkontrolovat a dotáhnout VŠECHNY el. spoje. Ve všech zásuvkách, krabicích, rozvaděči až po el. "hodiny".

111®

také bych to tak doporučil...boduji

olinl

Dotažení spojů/kontrola by určitě prospěla pro klid majitelů bytu, tady to ale vypadá na špatně odrušený set-top box uvnitř. Ohledně vysílaných kanálů-dne 29.června 2020 by měl být ukončen vysílací režim DVB-T a měl by ho nahradit DVB-T2, tak je možné, že uváděný kanál ČT je už vypnutý. Řešením je vyzkoušet jiný set-top box např. od známých..

hodnocení

1x

Tak mi to dělá mikrovlnka, kde mám v její blízkosti vedenou anténu (koax kabel) k druhé televizi... To bych ještě nějak pochopil, mikrovlnka by mohla být zdrojem VF rušení, ale proč varná konvice, kde se jedná o činnou zátěž, či pračka nedokážu pochopit... A v jaké vzdálenosti od TV, či od vedení tyto spotřebiče jsou?

kocan
hodnocení

z obýváku do kuchyně 4m, pračka přes zed 5m

junkers*
hodnocení

0x

Dotahovat spoje je pitomost. Zcela jistě se jendá o elmg rušení *tuc*

doplněno 01.02.20 17:00:

Mikrovlnka, pračka, konvice mají docela slušný příkon. Nemůže to dělat nějaké podpětí v síti? Co zkusit zapnout ještě nějaký jiný spotřebič (mimo těch uvedených), něco kolem 2kW - na chvilku - jestli se to taky projeví? Ten stb by mohl být citlivý na kolísání napětí v el. síti.

kocan
hodnocení

ale jak odstínit a hlavně co ,kabely mám

hop®

@junkers: a nemůže být podpětí způsobeno přechodovým odporem díky nedotaženým šroubkům? *hej*
Jára Cimrman: "Vědec prosazuje tvrzení, které zároveň vyvrací..." *smich*

jirib
hodnocení

0x
Špatný kabel,konektory,souběžné vedení elektřiny,vadný vstup settopboxu nebo připojení do televize...?
kocan
hodnocení

děkuji věe prověřím, na zásuvce společný antény se mito nelíbí .pozvu odborníka.

kocan
hodnocení

problém s rušením je vyřešen,vyhodil jsem skart a dal Hdmi , ale čtéčka nejdou

hodnocení

0x

Nějaký spoj vám jiskří a při jiskření vzniká rušivé elektromagnetické pole na všech frekvencích. Taky zkontrolujte, že máte dobře udělané ty koaxiální kabely.

kocan
hodnocení

po výměně skartky za hdmi. ani náznak rušení při zapnutí spotřebičů ,asi vadná skartka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]