Nejste přihlášen/a.
poč při zapnutí jmikrovl,pračky, konvice se rozjedou čáry , až někdy vypadne obraz.Mám setobox ,bez něj to nedělalo. a čt nejde vůbec děkuji
Jako první bych zkusil zkontrolovat a dotáhnout VŠECHNY el. spoje. Ve všech zásuvkách, krabicích, rozvaděči až po el. "hodiny".
Dotažení spojů/kontrola by určitě prospěla pro klid majitelů bytu, tady to ale vypadá na špatně odrušený set-top box uvnitř. Ohledně vysílaných kanálů-dne 29.června 2020 by měl být ukončen vysílací režim DVB-T a měl by ho nahradit DVB-T2, tak je možné, že uváděný kanál ČT je už vypnutý. Řešením je vyzkoušet jiný set-top box např. od známých..
Tak mi to dělá mikrovlnka, kde mám v její blízkosti vedenou anténu (koax kabel) k druhé televizi... To bych ještě nějak pochopil, mikrovlnka by mohla být zdrojem VF rušení, ale proč varná konvice, kde se jedná o činnou zátěž, či pračka nedokážu pochopit... A v jaké vzdálenosti od TV, či od vedení tyto spotřebiče jsou?
Dotahovat spoje je pitomost. Zcela jistě se jendá o elmg rušení
Mikrovlnka, pračka, konvice mají docela slušný příkon. Nemůže to dělat nějaké podpětí v síti? Co zkusit zapnout ještě nějaký jiný spotřebič (mimo těch uvedených), něco kolem 2kW - na chvilku - jestli se to taky projeví? Ten stb by mohl být citlivý na kolísání napětí v el. síti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.