Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené tlačítko

Od: slavo® odpovědí: 19 změna:

Na některých stanicích když jsem na dálkovém stisknul červené tlačítko, tak jsem vstoupil do tzv. menu, na ostatních stanicích po stisku je hlášení "není k dispozici".

Tam kde to fungovalo bylo občas vpravo dole reklama na červené tlačítko.

Ale od nedávna to nefunguje na žádné stanici, taky už se neobjevuje vpravo dole reklama tam kde dříve byla.

Co se mohlo stát?

doplněno 04.02.20 18:23:

Takže je to televizor s DVB-T2 takže žádný settobox nemá.

Nyní jsem se díval do nastavení a funkce HbbTV je vypnuto a nelze zapnout protože je nepřístupné a při pokusu o změnu to nahlásí že funkce není k dispozici. Ale dříve to fungovalo.

Televize je připojena kabelem.

Jedná se o samsung UE32K5572

Tak proč to dříve fungovalo a nyní už ne a zapnutí HbbTV je vypnuté a nepřístupné.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud má televize funkci Qick start (nebo podobně), tak ji vypnout - to se mi osvědčilo u LG, kdy byl problém s HbbTV. Dále přístroj nejlépe připojit kabelem. Vlivem provozu WiFi ze sousedství (další účastníci, nové routery apod) mohlo dojít k obsazenosti kanálů. Televize před spuštěním služby HbbTV testuje sílu signálu a příjem a podle toho vyhodnotí, jestli službu spustí nebo ne (jestli se objeví logo červeného tlačítka). Při připojení kabelem vypnout funkci WiFi v nastavení TV.

hodnocení

1x

Mě to taky občas funguje, občas ne. Nefunguje většinou v době, kdy bych ho využil.

mark132
hodnocení

1x

To není "tzv. menu" to je tzv. HbbTV :) lidsky řečeno nástupce teletextu založený na principech klasického webu.

Možných příčin je několik

1. mohl si hbbtv v nastavení omylem vypnout - častý jev, lidi neví co to znamená, vypnout to a pak se diví že jim červené tlačítko nefunguje

2. mohl jsi změnit set top box za jiný, co hbbtv neumí. Takový může mít červené tlačítko na ovladači, ale to logicky bude ovládat starý teletext (který už na mnoha stanicích vypínají), nikoliv jeho nástupce hbbtv

3. set top box či tv může být nestabilní a hbbtv plugin na něm může teoreticky havarovat, v takovém případě by tv asi fungovala dál, ale přestalo by fungovat červené tlačítko, měl by pomoci restart (s vytažením ze zásuvky :) )

hodnocení

0x

Dobrý den. Mě to funguje pořád. Při přepnutí na jiný program se dole vpravo objeví na chvíli upozornění na červené tlačítko, pokud ho tedy daná televize nabízí.

hodnocení

Donedávna ho právě nabízela na některých stanicích a nyní už na žádné.

Pripojenie na net je ok?

31.01.20 09:00
hodnocení

Ok

hodnocení

0x
Co to máš vlastně za přístroj?
Měl jsem před časem satelit Dreamsky HD6 a tam fungovalo červený tlačítko jen s jednou verzí firmware. Když jsem onehdá aktualizoval firmware, červený tlačítko už nebylo. Trochu jsem pátral kde by mohla být chyba, nahrál zpátky původní firmware a zase to šlo.

hodnocení

0x

A zkoušel si to vypnout a zapnout?:-D

Ne teď vážně, ostatní aplikace fungují?

Já bych vyzkoušel, vytáhnout a zpátky zastrčit, kabel od internetu z TV a routeru, špatný kontakt(případně vyměnil)

Restartoval router.

hodnocení

Restart routeru nepomohl a asi 14 dnů před tím než jsem zjistil, že nefunguje HbbTV přestalo fungovat wifi.

Před cca dvěma měsící fungovalo oboje, napřed přestalo fungovat wifi a potom HbbTV.

Ostatní funce fungují.

Myslím internetové aplikace.

A co TV do továrního nastavení?

hodnocení

Tovární nastavení jsem zatím nezkoušel.

A internetovými aplikacemi myslíš konkrétně co?

Díval jsem se a je k dispozici nový firmware na stránkách Samsungu z 31.1.2020. Aplikace na HbBTV je nainstalována správně? Internet v TV opravdu funguje? Kabelem je TV připojena k internetu nebo máte kabelového TV operátora a je k netu připojena přes WiFi, které vám nefunguje? A do návodu jste se díval? Z návodu:

Chcete-li používat službu HbbTV, stáhněte si, nainstalujte a spusťte widget HbbTV ze služby SAMSUNG APPS a postupujte podle pokynů na obrazovce. Funkce HbbTV je ve výchozím nastavení vypnuta. Chcete-li používat funkci HbbTV, přejděte na možnost (MENU/123) MENU Systém Datová služba a nastavte ji na hodnotu Zapnout. (v závislosti na zemi) ● Funkce HbbTV není k dispozici, pokud je spuštěna funkce Timeshift, nebo pokud se přehrává nahraný videozáznam.

hodnocení

Televize je internetu připojena kabelem k modemu a internet přes kabel funguje.

HbbTV snad je taky správně nainstalován.

Na ostatní otázky nedokáži nyní odpovědět - ale prověřím.

Operátora máme kabelového.

hodnocení

Tak zatím jsem zkusil funci timeshift ( jde používat pokud je k televizi připojen disk ).

Tak jsem funkci timeshift vypnul a stejně není HbbTV pro změnu přístupné. ( vypnuto neaktivní - funkce není k dispozici ).

Zítra zkusím obnovit nastavení zda to pomůže, ale můžu obnovit jen obraz a nebo zvuk, tak to asi nemá cenu.

07.02.20 17:39
hodnocení

Tak nakonec nemusím dělat tovární nastavení, stačilo na několik hodin vytáhnout vidlici televize ze zásuvky a najednou HbbTV funguje.

Budu jen hádat,

Tahle TV má nějaký operační systém (Tizen) a asi se v něm něco porouchalo, no a při novém načtení (vytáhnutí ze zásuvky) se spustil tak jak má.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]