Nejste přihlášen/a.
V paneláku máme stíněný příjem. Radio docela kvalitní- GPO Brooklin. Má 2 pruty 65 cm po vysunutí, jiný antenní vstup nemá. Nejlépší by byla asi odpověď jak přivést signál do panelákového bytu něco jako WI-FI a tam smyčkou vyzařovat, třeba i po nějakém zesílení a to venku nebo uvnitř místnosti. A teď co Vy na to. Četl jsem minule různé porady-- jako koupit si jiné rádio, přestěhovat se jinam, nebo vylézt s radiem na střechu paneláku, když je tepleji. Zdravím vědátory.
Díky. Ještě jednou . Podíval jsem se na martincakl a on tam je asi 3 400 dní a odpovídá na všechno. Podívejte se. Na Domácnost, Nejen pro ženy, Auto a pod. Zkrátka vševěd. A moderátor to nevidí? Bohužej nebylo naraženo na troubu, který má jistou inteligenci.
Upřímně...
Asi bych to řešil buď kvalitním tunerem s antenním vstupem a externí anténou, nebo přes internetové rádio.
Z FM rádia stejne žádný kvalitní signál nedostanete. DAB je sice o něco "lepší" ale již ve studiu ten signál tak zprzní, že k Vám doputuje stejně mizerný jako z FM nebo jen o krapet lepší.
A že by nějaký extra zvuk vylezl z tohoto pouťového šumítka, tomu také nevěřím.
Prosím? Choval jsem se opravdu slušně a takovíto rádci by neměli směřovat svou odvádějící odpovědí jinam. Na forech se toto totiž děje často a tyto osoby zavedou diskusi úplně jinam.
Nezlob se na mě. Mám již něco za sebou a laické odpovědi jak jsem napsal v otázce mě moc neberou. Mám rád a budu zticha, pokud se bude odpovídat k věci. Nikoliv ,,kup si jiné rádio, nebo natoč 10 závitů". To jako kam ty závity? V prvopočátcích televize jsem chytil Němce na koště. To jen pro pobavení. Jinak je možno si můj dotaz přečíst znovu a znovu. Nechtějte abych poslechl radu a měnil byt na jinou světovou stranu. A že bych ještě mohl k vyjádření? Měl jsem problém s nahráváním telefonních hovorů mobilem (vypadávalo to). Na dotaz jaký program a jak to udělat, mi chodily odovědi o nezákonosti a možnosti mnou porušování zákona. ... Co je komu do toho! Neví proč se to potřebuje, odpovědět neumí a plácá zbytečnosti okolo. Toliko k mému napomenutí na rádce.
A co chceš slyšet? To, co navrhuješ s tou vyzařovací smyčkou je samozřejmě nesmysl - za prvé by to bylo nelegální vysílání, za druhé by se signál ze smyčky rušil signál rádia v okolí. Teoretická realizace za předpokladu aktivního prvku by byla hodně drahá. Jediné možné by bylo pasivní řešení - kabel od kvalitní venkovní antény přivést k přijímači a prostě připojit k těm prutům - třebas krokodýlky.
Pokud pro poslech používáš rádio, které nemá antenní vstup, tak to opravdu není žádný zázrak pro věrný zvuk a nahradit to jiným by bylo prospěšné
Arne1. Věrný zvuk to docela má. Mám mimo jiné i bedny k jinému zařízení. Má to 25-20 000Hz. Já slyším 7400 Hz. Vy ostatní na tom jistě nejste o mnoho lépe. Tak proč to kupujeme a ploužíme se za nejvyššími parametry? Zbytečná otázka. Jsou ale stanice, kde je příjem o něco slabší a tam jsou potom sykavky.
Ale položil jsem otázku jasně, místnost pokud jde o nějaké mecheche ozvučím i z CD na 400W. Ale otázka byla ,,Jak zlepšit příjem FM v paneláku", na popisovaný přijimač a přiměřený zvuk. A to jsem pouze chtěl slyšet.
Já ti navrhl něco co se kdysi v mém dětství dělalo - připojil se na teleskopickou anténu kus drátu.
Pak máš ještě možnoist sehnat šikovného radioamatéra, ktereej ti do toho šumítka dodělá antenní vstup.
To si děláš legraci se šikovným amatérem? Dnes se pouze vyměňuje. Dnes se neupravuje. Samozřejmě, že ty dráty znám. Něco jsem již udělal. Hrabat se ve vyladěvých vstupech udělaných na maximum z výroby se dnes dost dobře nedá. A vidíš podle příspěvku co je okolo nás. Ahoj.
Pro moderátora. Dej tam prosím ten smazaný příspěvek. Budou se chytat za břicho.
Tohle mne také zajímá (i když původní otázka je již postarší). Rád bych poskytl ženě do kuchyně běžný poslech Country radio Brno, vysílá zde jen na FM 96,8. Chtěl bych využít Panasonic RX-ES2022, ve své době a dosud je to myslím slušný průměr. Prutová anténa 60 cm, žádný vstup pro externí anténu. manualypdf.cz/...
V rozsahu FM je většina přijímačů i uvnitř našeho domu s železobet. konstrukcí velmi dobře slyšitelná i stereo.
Právě a jedině frekvence 96,8 FM je rušená, příjem je slabý a chrčivý. V bytě máme STA, platíme dokonce 30 Kč měs., radio signál je možná nefunkční, protože na příjem tuneru ve "velké"věži Phillips nemá vůbec vliv - připojení x odpojení standardním koaxem se vůbec neprojeví.
Skutečně není žádná možnost přivést do bytu FM? Vlastní anténu na střeše nám nepovolí.
udělat anténní vstup není problém stačí 10z a umístit do blízkoosti vstupního laděného obvodu a vyvést oba konce aby šla připojit také protiváha antény. P.S. pokud máte STA tak by na ýstupu R měl být signá rádio
Před rokem jsem koupil v Lidlu internetové radio, cena 2400 Kč téměř obdobné jsem viděl v OKAY/, nyní je v nabídce e-shopu Lidl za 950 Kč. Má internetové i DAB i FM přilojení. Naprostá spokojenost, příjem čistý bez ruchů. Bydlím taky v paneláku a kvůli poruchám zvuku jsem koupil toto. V Lidlu je výhoda, že dnes koupíte /cokoliv!/ a zítra nebo za pár dnů bez problému vezmou zpět, pokud vám zboží vevyhovuje. Doporučuji aspoň vyzkoušet.
Ale otázka byla ,,Jak zlepšit příjem FM v paneláku", na popisovaný přijimač a přiměřený zvuk. A to jsem pouze chtěl slyšet...na popisovaný přijimač ...NIJAK....nemá anténní vstup ...a jiné rady nepřijímáte... Jsou sice přijímače, které mají citlivější vstup, ale to vás nezajímá...
až teď jsem si všiml stáří otázky; ale nemažu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.