Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení v koupelně z části přestalo svítit

Od: sebor® odpovědí: 22 změna:

Ahoj, při příchodu do koupelny normálně zapnu světlo vypínačem. Vždy se rozsvítilo všech pet světel, avšak dnes jen dvě, poslední v řadě (nad umyvadlem). Že by ty tři žárovky najednou současné odešly? Nevíte, kde může být chyba? Rád bych vše vyměnil za ledky. Děkuji! Sebor přikládám fotky.

Osvětlení v koupelně z části přestalo svítit
Osvětlení v koupelně z části přestalo svítit #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

5x

není, je potřeba měřák nebo alespoň baterka+žárovka...nebo nejednodušší je vymontovat funkční a zasadit místo potenciálně vadné..tím také zjistíte jestli pokračuje napájení do objímky a udělat to u všech nesvítících postupně..

hodnocení

Tak je to na palici, ale odešly najednou ty tři žárovky od zdroje. Vyzkoušel jsem to dle vašeho návodu - vzal jsem zdravou a dal jí jako první ke zdroji a tam svitila. Tak díky za radu, pomohl jste mi:)! Sebor

111®
hodnocení

2x

přerušené vedení je pravděpodobnější než 3 vadné žárovky současně. Otevřete poslední svítící svítidlo, vyndat ze sádroše a prověřit pokračování, případně rozpojit a proměřit, nevíme odkud je to napájeno, možná svítí jen v té skříňce a dál ne tak začít u skříňky...

hodnocení

Díky! Teď jsem vyfotil celkový pohled. Zkousecku mám jen tu v malém šroubováku. Zapojení je vpravo, teď odpojen. Nemohlo by to být vadnym trafem?

Osvětlení v koupelně z části přestalo svítit #3

priklad1*
hodnocení

2x

Nejspíš má trafo nějakou proudovou, nebo tepelnou ochranu. Není na něj náhodou připojeno víc žárovek než je dovoleno. Nebo větší vatáž. Taky může být trafo nevhodně umístěno a nedochází k přirozenému chlazení. Pokud jsou tři žárovky připojený paralelně, není se co divit. Ovšem pak by zbytek co svítí musel být napájen z jiného zdroje.

hodnocení

0x

Fotka nahoře nějak počty žárovek nesouhlasí s textem.

Předpokládám, že žárovky jsou napájeny paralelně, takže kromě vadných žárovek (za vás je nikdo nepřezkouší, to musíte sám) je tu ještě možnost přerušeného vedení k těm posledním žárovkám.

hodnocení

Díky za rychlou odpověď! Pátá žárovka vpravo se nevešla do záběru. Přerušení vedení vylučují. Žárovky vyzkouším. Je na to vhodná ta zkousecku ve šroubováku?

Pokud jsou to běžné žárovky a vy máte zkoušečku jako je zde na obrázku, tak lze snadno vyzkoušet. Samozřejmě vyjmout z objímky.

111®

nejsou, je tam trafo 230/ 11,5V

To by neměl být problém, na provozním napětí nezáleží, běžné jsem myslel konstrukcí, to znamená s vláknem.

111®

chceš říci že doutnavku rozsvítí 11V?

Chci říci, že žárovku lze "prozvonit" zkoušečkou.

Ovšem určitě ne "šroubovákovou"!

Tahle, co jsem uvedl v odkazu, funguje na prozvánění spolehlivě. Roky ji využíváme jak na pojistky, tak na žárovky. Jako příruční je OK, pokud není po ruce ohmetr.

111®
hodnocení

0x

pokud trafo napájí všech 5, tak to tím být nemůže, jedině že by to bylo napájeno různě ale to my nevíme.. kam vedou ty dva vodiče co nejsou zapojeny do keramické čokolády?

hodnocení

Ještě jednou děkuji všem! Odpoledne koupím žárovky a dám vědět, jak to dopadlo. Sebor

111®
hodnocení

0x

a už jsi to vyzkoušel? že ti tam jde elektrika?

hodnocení

Sviti! Nikdy bych nevěřil, že odejdou najednou 3 žárovky!

Osvětlení v koupelně z části přestalo svítit #4
111®

no to já také ne...

hodnocení

Ahoj, mám s tim svícení opět problém, bohuzel. Žárovky sice svítí všechny, ale po chvíli svícení vše zhasne. Když to vypínačem vypnu a hned zapnu, tak to zase chvíli svítí. Je možné, aby to dělalo to trafo? Souprava je stará asi 6 let. Díky! Šebor

111®
hodnocení

0x

možné to je, musíš měřit na výstupu jestli se tam ztratí napětí..

hodnocení

Díky za odpověď stojedenactko:)! Já už ale rezignuji a objednam další led set, kdes mi už poradil se zapojením na chalupě. Nechám si ale k němu přibalit ještě 2 svítidla, protože jich potřebuji v koupelně 5. Zapojení bude asi stejně, paralelně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]