Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xiaomi výběr ze dvou

Od: jmlc® odpovědí: 13 změna:
Ahoj všem. Týden se rozhoduji mezi dvěma telefony. Prosím o nazory. Rozdily jsou v typu displeje a rozlišení natáčení videa. No a díky nim i ve výdrži baterie. mobilni-telefony.heureka./...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mi A3

Rozdíl je hlavně v tom, že A3 má čistý Android a Note 7 nadstavbu MIUI. Jinak jsou to vesměs jen papírové rozdíly, oba telefony jsou podobné. Note 7 má jemnější displej, A3 má zase AMOLED. Já bych už teď nebral ani jeden, brzy budou nové modely.

hodnocení

Díky - kdybych čekal na nový model, asi bych nehledal v částkách kolem 4333,-Kč. Dosavadní redmi note 4 je po dvou letech stále v pohodě - ale přeci jen jsem si říkal, že nový procesor a BT5.0 žere méně baterky a mohlo by tedy vydržet i dva dny.

Viděl jsem desítky diskusí teoretiků AMOLED vs. IPS... jen se tam většinou navzájem uráží. Proto bych raději i zkušenost.

Mi A3

Typ displeje je spíš na osobních preferencích. Někomu ostřejší a jasnější AMOLED vadí. Na slunci ale vede. Nejlépe když si oba vyzkoušíte někde na prodejně - Alza, pobočky operátorů, Okay elektro atd...

hodnocení

ok, díky... i když na té pobočce si s telefonem ven na sluníčko nemůžete :( ... Ale asi to stojí za pokus.

Mi A3

V MI store mají silně osvětlené prostory, takže tam ten jas displeje posoudit dokážeš a rozdíl v cenách proti třeba datartu je minimální.Jinak tu A3 bys měl porovnávat spíš s redmi 8 než redmi7 tam je srovnatelný foťák. Vlastně i střeva jsou srovnatelná takže jde spíš o to jestli dáš přednost miui nebo čistému androidu.

hodnocení

@totak - 48 MPix a 12Mpix je myslím rozdíl... oproti té osmičce je už lepší i ta moje čtverka...

Mi A3

Těch 48Mpix je prokládaný režim, takže skutečný výkon čipu je 24 a jako default je nastavených, co jsem četl 12mpix. Vyšší musíš před focením nastavovat. Sám jsem taky hlasoval pro A3. Spíš než kvůli výkonu ale kvůli čistému androidu, který mám i na svém A2 a přiznávám, že s miui osobní zkušenost nemám.

A3 jsem doporučil i dceři, která váhala mzi A3 a osmičkou.

hodnocení

ok, děkuji

nox®
hodnocení

2x

A3 je na tom s výdrží velmi slušně, přece jen AMOLED, nižší rozlišení a k tomu tmavý režim, to něco zvládne. Hrubost displaye není nijak tragická, jak se často kritizuje. Znát to trošku je, ale nic zásadního. Co se týče nahraných videí nemohu soudit, ale tipl bych si na zdravý průměr. Příjemná je i čtečka v displayi. Na druhé straně, čtečka na zádech je ve většině případů asi více odladěná a rychlejší, mě osobně třeba MIUI vyhovuje o chlup více. Sám bych ale už dnes chtěl telefon s NFC.

hodnocení

Díky - čtečku prstů jsem ještě nikdy nepoužil, NFC na platby odmítám, ale prý se dá použít i jinak. Manželka má A2 - a je s ním spokojená.

Na jednu stranu jsou sedmičky vychvalovaný a zrovna v akci, na druhou stranu - těch 300,- mne nezachrání a mám radši menší telefony - i těch 5mm na obě strany už z telefonu dělají "polotablet"...

douby*
hodnocení

2x

Těch rozdílů je tam samozřejmě víc, mimo jiné třeba i to že Mi A3 má čistý a uživatelsky konzistentnější android bez čínského balastu. Mi A3 rozhodně dělá výrazně lepší fotky než Note 7. Výkon je v podstatě stejný mezi Snapdragon 660 a 665 není až tak zásadní rozdíl přesto Mi A3 je ten s tou novější 665kou. Baterie je také skoro stejná, avšak A3 má display typu amoled což je výrazná přednost, a pokud budeš volit tmavá uživatelská rozhranní aplikací vydrřží skutečně déle, než note 7 s IPS - u amoledu se spotřeba odvíjí od toho kolik pixelů a jak jasně skutečně svítí, narozdíl od IPS kde tímto způsobem baterii šetřit nelze.

hodnocení

Taky mi pomůže diskuse nad typem monitoru nebo rozdíly v natočení videa v ruce FHD / 4K. Zkušenosti uvítám více ;)

hodnocení

Porovnal jsem si právě můj ips s Xiaomi Mi 9 a je to tak tmavé, že při setmění na 50% skoro nic nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]