Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varhany v moderní hudbě

Od: retko* odpovědí: 5 změna:

Znate nejakou moderni skupinu, ktere pouzivaji hodne varhanni hudby? (na žanru nezaleži)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

4x
To je trochu problém, protože ty klasické kostelní by vše přehlušily a co se elektrických týče, dříve je používali třeba tihle rockeři a folkaři
dominantní el. varhany používali Uriah Heep v hodně skladbách

měli je Doors - Spanish Caravan

hezky je využili i Strawbs v písni Hangman and the Papist

dost je používali bluesmani, dokonce i dneska to mládež bere, tenhle klučík mne docela dostal

jazz

či zde dvě vynikající jazzové varhanice

ovšem pak se to začalo lámat do elektroniky
Tangerine Dream

Vangelis & Anderson

Pokud bys chtěl novější se syntíky, tak bych pak sáhla do úplně jiných šuplíků :-D

pravdomluvny*

dejavu, nemohla bys sáhnout do těch dalších šuplíků? Tvoje dosavadní ukázky mě zaujaly. Třeba ty dvě jazzmanky a tem skautík na hammondky. O Urijáších nemluvím, to je klasika. Mě, když se řekne varhany, tak naskočí nejdřív Johan Sebastian a pak John Lord. Takže se dopustím taky dvou ukázek, i když je to patrně mimo mísu a tazatel očekává něco úplně jiného..:)

bomba.cz/...

bomba.cz/...

dejavu*

Dobře, tak něco posílám, ale protože doba pokročila a už na mne sedá lehká únava, je to úplně jiný šálek kávy, myslím, že to nebude tvůj vkus ;)

Trance a dance:
Astral Projection - Kabbalah

Sa Trincha - Sa Trincha

Robert Miles - Everyday Life

Gala - Free From Desire

Paul Van Dyk - For An Angel

Syntík se dostal i do keltské i meditativní muziky, kterou půvabně
podbarvuje:
Clannad - Anam

Loreena Mc Kennitt - The Mummer´s Dance

(tohle je jedna z mých
nejmilejších písniček vůbec)
Adiemus

Pop
Talk Talk - Its My Life

Kate Bush - The Sensual World

retko*
hodnocení

No ten bach je fakt vyborna klasika. Asi z toho bude dobry vyzvaneni do mobilu:)

Jinak se mi libilo jeste to Tangerine dream. Taky vyborny.

asa*
hodnocení

0x

Já jsem milovník klasiky, tedy něco ode mne.

:)

doplněno 03.01.10 22:34:

Zde zase skvěle zahrané skladby různých skladatelů (piano):

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]