Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadávají programy DVB T2

Od: strakac* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám televizi LG s vestavěným tunerem pro příjem DVB T2. Někdy se stává, že se některé programy nezobrazí (Signál nenalezen), jindy je vše v pořádku. Většinou jde o Kanály televize Prima a Barrandov.Programy ČT a NOVY jsou v pořádku. Předpokládám, že je problém v kvalitě signálu jednoho konkrétního Multiplexu. Anténa - stará dlouhá X-kolorka je namířená na vysílač Žižkov nebo Cukrák, to si nejsem jistý. Je možné, že Multiplex Primy vysílá odjinud a já tak přijímám pouze slabší signál nebo dokonce nějaký odraz? Díky za odpověď, Tomáš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

DVB T2 má (snad zatím...co já vím) zcela objektivně horší signál než starší DVB T (vyzkoušeno na 4 TV přijímačích jak s vestavěným DVB T2, tak s externím set to boxem). U nás tomu tedy tak rozhodně je.

Tak můžete zatím doufat, že až se vše přaladí "na stálo" a původní DVB T bude zcela vypnuto, dojde k nějakému zlepšení.

hodnocení

0x
Možný je úplně všechno.
Desítky let přijímám v Krkonoších televizi z Cukráku. Nikdy žádný problém. Síla i kvalita signálu na 100 %.
Po nástupu T2 nastaly nepředvídatelné výpadku. Hlavně na programech ČT. Prostě celý multiplex najednou jakoby nebyl. Signál i kvalita na nule. Televize vedle která ještě jede postaru má v tu samou dobu signál i kvalitu na 100 %.
Někdy je výpadek pár vteřin, jindy minuta dvě, občas i hodinu. Jednou to nešlo dva dny.
Když ti byl televizák měřit, samozřejmě to šlo a chválil jak to krásně jde.
Budu to muset vychytat a pozvat ho až to nepůjde.
jofa*

Rovněž mohu potvrdit, že signál na T2 je slabší. Ředitel Čt sám říkal, že snížili výkon. Z Podkrkonoší jsem rovněž chytal z Cukráku signál bezproblémově a nyní jsem musel (nová televize) vše přeladit na Černou horu. Žádná sláva to ovšem rovněž není. Při horším počasí vypadává signál a to vidím od antény na vysílač.

hodnocení

0x

Žižkov má antény polarizované vertikálně, aby se nehádal s nedalekým horizontálním Cukrákem. Jestli chytáte signály z těchto 2 vysílačů na jednu anténu, bude jeden z nich logicky horší.

hodnocení

0x

Chytáme Krašov, zatím jsem to jen zkoušel na T2 a obraz je skoro lepší než T. Stabilně to nechám až T vypnou.

111®
hodnocení

0x

no také jsem takový stav řešil že to bylo jak kdy. Nakonec jsem vyměnil kabel i koncovky a jede to jak má...takže pkuste vyměnit kabel mezi TV a STA. Také se při té příležitosti koukněte, jestli není někde skříplý, j se jednou snažil ho dát pod lištu, kam se vešel ale jak jsem ji přitloukal zpět, tak jsem prohnal kabel hřebíkem a to se tedy hledá hodně blbě...

Konektory na kebelu bych prověřil v první řadě. Nejhorčí bývají ty šroubovací, občas se v nich drátek ukroutí nebo zkratuje. Anebo se mohly vyviklat plechové objímky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]