Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnná trouba - vadí vnitřní rez?

Od: ivonasupakova odpovědí: 15 změna:
Je špatné, když je vnitřek mikrovlnky rezavý?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A je to rez? Není to spálenina?

Dejte do mikrovlinky do nádobky ocet a pusťte. Páry uvolní špínu a setřete jí.

Pozor, má tendenci vypěnit jak mlíko.

hodnocení

1x

No dobré to není, ale její funkci ani bezpečnost to nijak neovlivní. Pokud to teda není rezavé natolik, že by Vám padala rez do jídla :-D.

jabraka*
hodnocení

1x

Vnitřek mikrovlnky se dělá už od počátku věků nerezový.Pokud se tam začnou tvořit nánosy,pak je to výrony z jídla,obvykle z tuků i cukrů.

JABRAKA

hop®

Všechny mikrovlnky máme uvnitř smaltované !

Bacha! @hop má pravdu!

Bohužel to znamená, že JABRAKA opět perlí.

Já mám nerez od elektroluxu. Ale ty levné jsou smalt.

Taky mám nerezovou mikrovlnku.

Ano, na počátku věků mikrovlnek se dělaly nerezové, ovšem nikoliv dodnes. Je to už nějakých 20 let, co se ty běžné dělají smaltované.

Já mám jednu nerezovou "Moulinex", z někdy roku kolem 1980 (jediná závada za tu dobu byla 2x prasklá žárovka) a rukama mi prošlo několik novějších, všechny smaltované.

magdone, tak to jsi napsal dobrou blbost *smich* dělá se obojí a je jen na tobě, co si koupíš.

mikihans - tak jo, opravuji slovo "běžné" na slovo "levné" *hi*

hahanaj*
hodnocení

0x

Určitě vadí- nádobí máte taky rezavé?

rv*
hodnocení

0x

Vadí to spíš esteticky. A když už člověka na tu ošklivost nebaví koukat, tak si pořídí novou mikrovlnku.

hodnocení

0x

Malá rez nevadí, ale větší flek už vadí hodně. V čem a jak to poznáte? Jednoduše, při ohřívání jídla občas uvidíte v mikrovlnce blesk. Pak už bych ji vyhodil a koupil jinou. Přesně tohle se nám stávalo... pochopil jsem, že se mi to nezdá asi u třetího blesku. :-D Je to už hodně let, takže míru zrezivění si nepamatuji. Ale pokud je tam jen rezavý šrám je to v pohodě. Jakmile se začne loupat barva je to špatný.

No jo, tak pokud už tam lítaj blesky, znamená to, že už je v plechu díra a ta vytváří "závit nakrátko". V tom případě už to opravdu vadí, ale spíš tomu magnetronu, než ohřívanému jídlu.

durch to nebylo (snad *smich*), ale byl to zadní spodní roh...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]