Ano, na počátku věků mikrovlnek se dělaly nerezové, ovšem nikoliv dodnes. Je to už nějakých 20 let, co se ty běžné dělají smaltované.
Já mám jednu nerezovou "Moulinex", z někdy roku kolem 1980 (jediná závada za tu dobu byla 2x prasklá žárovka) a rukama mi prošlo několik novějších, všechny smaltované.
Malá rez nevadí, ale větší flek už vadí hodně. V čem a jak to poznáte? Jednoduše, při ohřívání jídla občas uvidíte v mikrovlnce blesk. Pak už bych ji vyhodil a koupil jinou. Přesně tohle se nám stávalo... pochopil jsem, že se mi to nezdá asi u třetího blesku. Je to už hodně let, takže míru zrezivění si nepamatuji. Ale pokud je tam jen rezavý šrám je to v pohodě. Jakmile se začne loupat barva je to špatný.
No jo, tak pokud už tam lítaj blesky, znamená to, že už je v plechu díra a ta vytváří "závit nakrátko". V tom případě už to opravdu vadí, ale spíš tomu magnetronu, než ohřívanému jídlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.