Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení kontrolky nabijení u baterky

Od: fesoj* odpovědí: 8 změna:

Jak zapojit kontrolku dobijení, tu co je na obrázku do baterky?

Zapojení kontrolky nabijení u baterky
Zapojení kontrolky nabijení u baterky #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je mi líto, ale netuším, o co se ti jedná. Ty fotky nic nevysvětlují.

hodnocení

0x

Ten keramický odpor bývá paraelně s LED diodou, aby vznikal úbytek. Samotné zapojení u aut je třeba na svorku 15 a na svorku D+ u alternátorů.

Na fotce je motorka?

Původně tam byla žárovička?

fesoj*
hodnocení

Přidávám náčrtek zapojení baterky ,do kterého bych chtěl zapojit kontrolku nabijení.Ta kontrolka tam byla, ale zapoměl jsem kde byla připojena .

doplněno 23.01.20 11:14:

Poslal jsem fotku té baterky, aby jste věděl o jakou baterku se jedá,a popis mého problému.

Zapojení kontrolky nabijení u baterky #3

fesoj*
hodnocení

Na fotce je baterka.

doplněno 22.01.20 21:58:

Jedná se o tuto dobijecí baterku.Při výměně staré baterie za novou jsem nechtíc při manipulaci ulámal některé dráty a neoznačil si je.Při zpětné montáži jsem některé dráty nastavil, protože byly krátké.Po té už jsem to nedokázal zapojit s tou kontrolkou dobijení co je napředchozím obrázku.Mám to zapojené tak jak je to na tom náčrtku namalované,v předchozím obrázku.Tak to dobijí i svítí ,ale nemám kontrolu jestli to dobijí.Nejvíc by mě pomohlo namalovat do toho náčrtku kam přiletovat tu diodu s odporem a kondenzátorem co je taky na předešlém obrázku.

Zapojení kontrolky nabijení u baterky #4
Zapojení kontrolky nabijení u baterky #5
Zapojení kontrolky nabijení u baterky #6

No schéma jsem rozluštil a nevidím žádnou zradu. Baterka napájí přes jeden vypínač zadní světlo a přes druhý vypínač reflektor. Baterka je natvrdo připojená na konektor k nabíječce.

Chybí ti mimochodem to základní a to je pojistka, ale vzhledem ke kresbě schématu... nu dobrá.

Led diodu bych zapojil paraelně s malým odporem na svorky konektoru pro nabíječku a baterku + přívod bych oddělil do serie tím odporem, aby do ní netekl tak velký proud při nabíjení.

To je jízdní kolo?

To není kondenzátor, ale keramický výkonový odpor (drátový).

hodnocení

0x

Takto bych to viděl. Nahoře baterka a dole konektor pro nabíječku.

Mezi odpor a + baterky si dej pojistku 5A nožovou automobilovou a výstup + na světla a celou elektriku vem až za touto pojistkou, aby to také jistila. Při zkratu ti neshoří dráty.

Zapojení kontrolky nabijení u baterky #7

hodnocení

0x

Ta " baterka" je něco podobného? Nebo se ubírám špatným směrem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]