Nejste přihlášen/a.
Vzhledem k mé původní profesi se skoro stydím zeptat , ale už je to hodně dávno a v elektronice se leccos od té doby změnilo.
TV má miniaturní reproduktory, zabudované v bakelitové skříni. Podle toho taky vypadá její zvuk. Chtěl bych proto připojit externí pasivní reproduktory (nikoliv zesilovač). Bohužel, chybí potřebný výstup. Celkem snadno bych si poradil, ale TV je v záruce a proto se mi do ní nechce šťourat. Je možné reproduktory připojit na výstup pro sluchátka? Jakou impedanci zátěže tento výstup vyžaduje?
Zapomněl jsem napsat, že chci něco malého, co nepotřebuje další napájení a nestojí to několik tisíc. Vhodné reproduktory mám (ještě z dob mé radioamatérské činnosti), bedýnku na ně není problém udělat.
Externí pasivní reproduktory zapojit na sluchátkový výstup z TV? Tak to vážně fungovat nebude...
Relativně nejlevnější rešení (částečné řešení) je soundbar. Na TV resp. film se zvuk znatelně zlepší, na hudbu je to ale stále katastrofa (ovšem proti reproduktorům v TV stále o něco menší katastrofa).
No právě, nebýt to v záruce jednoduše bych tam nafušoval rozpínací reprokonektory (taky jich doma ještě pár najdu), ale takhle se mi fakt nechce. I když se dá předpokládat, že se neporouchá dřív, než 2 měsíce po záruce a pak už to bude stejně jedno.
Na druhou stranu, pokud máte nějaké pasivní reproduktory od vysílačky...tak tam bych až tak moc nevěřil, že si kvalitou pomůžete..ať se již jednalo u fonický provoz, nebo dokonce morseovku. Zvuk se z TV dá "dostat" v podstatě hodně kvalitní, ale za předpokladu kvalitního řetězce..
Ještě jsem v návodu objevil tohle. Jsou tyhle výstupy taky nízkoúrovňové, i když mají konektory "cinch"?
martincakl - nepřesně jsem se vyjádřil, tím radioamatérstvím jsem nemyslel vysílání, ale činnost, zabývající se radiotechnikou. Po pár letech amatérství jsem se v tomhle oboru stal profesionálem. Ty reproduktory mají průměr 10 cm a jsou poměrně kvalitní. S vhodnou bedýnkou by byly naprosto dostačující.
Vím přesně, co od těch 10 cm reproduktorů můžu čekat (20 Hz ani 20 kHz určitě nemají), kdysi jsem s nimi stavěl rádio. Nepotřebuju žádné HiFi, nehodlám si na tom pouštět koncert Pražské filharmone. Potřebuju, aby bylo rozumět mluvenému slovu, aby muzika přímo netahala za uši a aby při tom nedrnčel plast. A taky nechci mít další zařízení ke kterému bych musel extra chodit abych ho vypnul po té, kdy dálkovým ovladačem vypnu TV. Ani případný další ovladač nechci. Navíc mám TV na zdi a nehodlám věšet na zeď další opičárnu, ani po zdi tahat další kabely (ty repráky by byly těsně u TV).
Takže mi asi nezbyde nic jiného, než rysknout záruku a udělat si potřebný výstup sám.
Ano, melu si svou. Ostatně Vy taky. Když si přečtete mou otázku, zjistíte, že jsem se ptal na to, jak dostat ze zaplombované TV signál pro externí repro. Na to jste mi ale nedokázal odpovědět ani vy (stačila odpověď "nijak, nejde to"). Místo toho se mě snažíte stále dokola přesvědčit o nevhodnosti mých reproduktorů, na což jsem se neptal.
Mimochodem - také stále melu, že to nejsou reproduktory z vysílačky (nevím, kde jste tenhle údaj vzal). Jsou to malé středopásmové reproduktory ARO389, které k mému účelu naprosto postačují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.