Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sliz v sítku přívodu vody do pračky

Od: mh23® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, z čeho vzniká sliz v přívodu vody do pračky?
Kamarádce začalo blbnout napouštění vody do pračky.
Po demontáži hadice zjistila že sítko, které je součástí pračky je znečištěné slizkým nánosem. Po vyčištění vše funguje, ale po měsíci se sliz zase objevil. Jak tomuto jevu zamezit?

Sliz v sítku přívodu vody do pračky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Stává se to u praček, které nejsou používány často. Ve stojící vodě se namnoží bakterie, které tvoří onen sliz. Řešení se nabízí dvojí:

1. občas pustit pračku bez prášku a prádla na nějaký krátký program spojený s napouštěním vody. Počínající vrstva slizu by se měla vypláchnout.

2. sítko na přívodu vody demontovat (jestli to jde).

Nemám to ale vyzkoušené, protože jsem se s tímto problémem zatím nesetkal. Berte to jenom jako nápad.

hodnocení

Ptal jsem se jak často pere a tvrdí že cca co 3 dny. Má dítě takže pračka je v provozu celkem často.
Sítko vyndat nejde.
rostislavd
Dobrý den. My perem každý den a máme ten stejný problém. Viz. Foto
Sliz v sítku přívodu vody do pračky #2
Sliz v sítku přívodu vody do pračky #3

111®
hodnocení

0x

jestli půjde vymontovat z pračky, tak si pak na přívod vody pořiďtě tenhke filtr, používám ho už 10 let. nilfisk-eshop.cz/...

doplněno 18.01.20 15:19:

vyndat nejde, jakpak se pak čistí?

Sliz v sítku přívodu vody do pračky #4
hodnocení

Hm, já tam stříknul nějaký saponát

hodnocení

0x

Na konci toho sitka je plastový výstupok,pomocou kombinačiek ho pevne zachytiť a vytiahnúť.

milan2
hodnocení

0x

Dobrý den, je to již starší ale mám stejný problém. Pračka AEG, na přívodní hadici je originální s aquastop. Sítko před hadicí s aquastopem je úplně čisté a vstupní plastové sítko v pračce je ucpané slizem. Nemohl by být zdrojem ten aquastop? Neví někdo co v něm je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]