Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvková lišta powerfix

Od: krtek* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer.

Měl bych tu jeden spíš uživatelský dotaz, jehož praktičnost nemám jak ověřit. Lze tato zásuvková lišta z Lidlu :

usetril.cz/... zde

nasunout nebo připevnit do tohoto: images.obi.cz/... držáku?

Prohledal jsem celý internet a vypadá to, že Lidl jaxi opomněl to, že by tu lištu chtěl někdo někam připevnit takže nejspíš neexistuje systémový držák.

Samozřejmě pokud nebude, tak nějaké partyzánské řešení v podobě naohýbaného plechu se vždycky najde, ale proč si komplikovat práci.

doplněno 18.01.20 15:19:

Ještě bych si dovolil doplnit dotaz...diskutuje se tu o vhodnosti lidl kvality a podobně...ale třeba teď jsem si všiml, že EMOS prodlužka je pouze do 10A a včera jak jsem študoval tu LIDL tak ta měla 16A

czc.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tyhle velké zásuvkové lišty s ochranami mají zezadu 4 žlábky pro nasunutí na šroubky na zeď. Ta bílá věc je jen pro EMOS zásuvky.

Osobně bych se lídlu zásuvce vyhnul obloukem a koupil od APC třeba u CZC.cz nebo tsbohemia.cz.

hodnocení

1x
Do toho držáku na 100% nepůjde ale měla by mít zezadu úchyty, pokud ne tak ji do 14 dnů vrátíte, zrovna lidl s tím nemá problémy
krtek*
hodnocení

Já vím, že nemá...ale nejsem ten typ co si bere věci z obchodu na pokus omyl...abych to pak vracel...

berger*
hodnocení

0x

Krtku,odpověď pro Vás nemám,jen poznámku - ten držák jsem v přechodném pominutí smyslů koupil,jednou a naposledy. Pije mi krev,když chci vytáhnou vidlici z prodlužky v tom držáku,vyletí celá prodlužka. Už bych to nechtěl...

krtek*
hodnocení

No já ho taky kdysi kupoval aj se zásuvkou...a neměl jsem problém...ale to bylo systémové řešení od Emosu...tzn zásuvka + držák...a drží...teď bohužel nemám možnost to fyzicky porovnat...proto jsem se uchýlil k takovému dotazu... ono za 250,- 8 zásuvek s ochranou + 3m kabelu..není k zahození...ale prostě raději se zeptám než začnu vyrábět

A co pridrzet tu prodluzku druhou rukou?

111®
hodnocení

0x

pokud to nemá origo držák, tak smůla. Jedině jestli to jde rozdělat. Já to vyřešil u jedněch lišt tak že jsem je rozdělal, zezadu převrtal skrz a pak jako celek přišrouboval zepředu dlouhými šrouby o stejném průměru jako byly ty origiál. Jde o to aby se ty šrouby uvnitř neprořízly ven z izolace. Není to sice profi, ale pokud se to neprořízne izolací nehrozí zranění.

Nebo přišroubovat zevnutř a vršek jen přišroubovat kratšími šrouby

hodnocení

0x

Emos má 10A k vůli kabelu 1,5mm2.

Samotná zásuvka zvládne 16, ale kabel by musela mít 2,5mm a to je nepohodlné k vůli manipulaci.

EMOS píše správné hodnoty a nestydí se za ně. Kdovíjaký číňan napíše 16A a pak je uvnitř 1mm drátek.

krtek*
hodnocení

tak je mi jasné, že je to o tloušťce kabelu...ale když jsem to držel v ruce, tak mi nepřišlo, že by to bylo dle váhy nějaké lehké co by odpovídalo 1mm drátu...

111®
hodnocení

0x

na kabelu je napsán průžez

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]