Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr set top boxu (stb)

Od: fotrik* odpovědí: 7 změna:

Používám 2 stb

1) jeden k (nekopromisnímu) přepínání programů: v 18,45 přepnout na Prima COOL, 18,55 přepnout na Prima (právy), 19,00 přepnout na ČT 1 (zprávy), a v 19,30 přepnout na Nova (zprávy). Pořídil jsem si stb SENCOR a ten to neumí. Poradíte?

2) druhý k nahrávání TV pořadů na USB. Pořídil jsem si druhy SENCOR a mám s ním problémy, Když nastavím časovače k nahrávání, tak se buď samovolně smažou, nebo se nahraje jen některý načasovaný pořad, jen málokdy se nahrají všechny načasované. SENCOR je k této funkci nespolehlivý (kapacita USB je k nahrávání dostatečná). Poradíte?.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pořídil jsem si Škodovku. Nevíte někdo, co se tam lije za palivo? *smich*

Jinak, pokud má STB jeden tuner, tak překrývající se pořady se nenahrají.

mark132
hodnocení

1x

Jistě poradil bych nenahrávat pořady ale dívat se na ně v archivu, u české televize je to třeba iVysílání. Pustíte si tam cokoliv co vysílali v minulosti a nemusíte nahrávat nic. Pokud byste chtěl takový archiv pro všechny televizní stanice, doporučuji lepsi.tv nebo kuki.cz kde je takový archiv dostupný pro všechny televizní stanice a vůbec neřešit set top box.

Ne všechny pořady jsou v archivu, některé jen dokonce vymezenou dobu.

hodnocení

0x

STB Sencor je momentálně na trhu hafo.*) Možná mají stejné menu a způsob ovládání, ale zaručit to nelze, takže by to chtělo prozradit přesný typ obou stb. Jinak bych stejně jako předřečníci odhadoval, že se nastavení dob pro nahrávání překrývají a pak stb jeden kolizní záznam vynechá. Jen mě trochu mate, že stb neohlásí chybu už při zadávání kolizních časů.

fotrik*
hodnocení

Mnou používaný stb Sencor, funkci, která neumožňuje použít časovač k nahrávání, pořadu, který by se časově přkrýval s některým již zadaným, má. Problém je ale v tom, že se v souvislosti s přechdem na dbv t2, objevila na trhu spousta nových typů stb, jejichž funkce nebyly prodavačům ani veřejnosti, dostatečně známy k poskytnutí relevantních informací, které se z návodů bez ověření nebo zkušeností nedaly bezpečně vyčíst. Z toho důvodu je poznámka ernie o zakoupené Škodovce nekorektní. V každém případě budu muset zakoupit jiný spolehlivější stb, než je Sencor. Ostatně mám od zníněné firmy ještě další dvě věci, televizor a holicí strojek a obojí je, jako by to projektoval nějaký Otík Rákosník, momentálně zaostaly...

Tak Sencor je všeobecně docela lowend, zrovna dneska jsem pozoroval robotický vysavač od Sencoru, který po automatickém vypnutí kvůli slabé baterii jezdil 15 minut po místnosti a hledal nabíjecí základnu, neviděl ji ani když byl metr a půl od ní a "díval" se přímo na ni, a nakonec se vybil v jiné části místnosti úplně *smich*
O jeho úžasném nastavování (verze bez wifi) pomocí dálkového ovladače radši ani nemluvím.

to mikihans: Jistě, žádný Sencor není zázrak, ale SDB-550T ke staré CRT stačí, nemusím řešit, kam ho postavit, nahrávání na něm nepředpokládám používat. 2 roky záruky snad přežije, cokoli navíc beru jako bonus a vzhledem k ceně mi nebude líto ho vyhodit, až on nebo ta TV doslouží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]