Nejste přihlášen/a.
Dle harmonogramu by nyní v Praze a středních čechách již nemělo běžet DVB-T.
Ve středu před půlnocí měl být vypnutý poslední vysílač Cukrák,
V úterý jsem na televizi která má jen DVB-Tjsem naladil ještě 15 stanic pozemního vysílání.
Včera jsem si myslel, že na té televizi již nenaladím nic, tak jsem ji zkusil schválně přeladit a ještě se naladilo 7 stanic.
Mezi nimi je stanice "televize přes anténu" kde mluví i jan Čenský jak přijímat DVB-T2.
Jak je to možné, to ještě v cukráku vše nevypnuli a nebo přijímám pozemně těch 7 stanic z vysílače nějakého vzdáleného?
Z jaké max. vzdálenosti je ještě možno chytit pozemní vysílání ve slušné kvalitě?
Tak jak vypnuli cukrák tak ten den se naladilo ještě 7 stanic, a druhý den kdy byl vypnutý cukrák tak už jen 3 stanice.
15.1 ještě 7 a 16.1 jenom 3.
Schválně jsem to zkusil protože jsem předpokládal, že po vypnutí cukráku již v DVB-T již nic nenaladím. Takže ty tři stanice jsou z větší vzdálenosti než je cukrák.
DVB-T v Praze ješ/... - stále funguje na K41 vysílač Votice a všechny regionální multiplexy budou v provozu minimálně do 30.6.2020
" Z jaké max. vzdálenosti je ještě možno chytit pozemní vysílání ve slušné kvalitě?"
To záleží na poloze, typu a nastavení přijímací antény. Já v Praze (Bílá hora) dosud chytám DVB-T mux1 na K43 z Ještědu, a z vysílače Černá hora jsem chytal mux 1 na K40 a dosud funguje mux2 na K38, přestože podle map pokrytí jsem už mimo teoretický dosah. Anténa je tzv. plzeňské síto bez zesilovače a příjem bez kostiček a záseků, ruší to je jen bouřky mezi Prahou a vysílačem. Za příznivých podmínek - ty momentálně nejsou - chytím i mux3 na K25 z Černé Studnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.