Nejste přihlášen/a.
Mám 3 roky starou televizi samsung - ( UE32K5572 )
Naladěné stanice mají označení /T2.
Nyní jsem si spustil na ČT1 test HbbTV 2.0 a vyjelo mi to několik chyb.
Když jsem najel na detaily, tak např. ve videu
je podpora Format ČT H264 DASH + ČT H264 DASH live
ale ne ČT HEVC DASH + ČT HEVC DASH live
Když jsem se podíval tady:
mimo jiné je napsáno zde toto:
Aplikace pro Samsung a LG jsou ve schvalovacím procesu.
Jo a ještě ne Test DRM PlayReady
Format ČT H264 DASH DRM PR + Format ČT H264 DASH DRM PR live
Test DRM Widevine
Format ČT H264 DASH DRM WM + ČT H264 DASH DRM WM live
Co to pro mě zmamená a co mi případně nepůjde?
Podle prodejců a Heureky Samsung UE32K5572 podporuje kodek H265/HEVC. Navíc si to můžete snadno ověřit. V DVB-T2 se vysílá pouze s kompresí H265/HEVC, takže když přepnete na některý z těch programů s označením /T2 a uvidíte obraz, je všechno OK a při sledování prgramů přijímaných přes anténu nebudou problémy. HbbTV s tím nesouvisí a ty chyby v testech mohou být způsobené tím, že vaše TV Samsung podporuje pouze starší verz/...
Můžete si zjistit přesné označení TV z typového štítku a celý typ zadat do vyhledávání na DVBT2overeno.cz.
TV s označením typu Samsung UE32K5572SUXXH databáze uvádí jako ověřenou pro příjem DVB-T2/HEVC(H265)
Problém by mohla dělat služba SledováníTV.cz, ale to je IPTV. Ovšem protože televize kodek H265 umí a má na jeho zpracování dostatečný výkon, tento problém by měla vyřešit aktualizace firmwaru, obsahující ty vámi zmiňované aplikace, pokud budou schváleny a Samsung takovou aktualizaci vydá.
Testy DRM bych se netrápil, tím ČT pouze sunduje teoretickou využitelnost ochrany datového proudu před pirátským kopírováním. Dalo by se říci, že čím méně televizorů to bude umět, tím vlastně lépe protože to nezavedou.
pokud jde o MPEG DASH jde v podstatě o takový velmi specifický profil který umožňuje aby se tvůj televizor a streamovací server domlouvali na optimální kvalitě a tedy datovém toku streamu s tím že se tato kvalita může průběžně měnit. Znáte to třeba z youtube kdy vám obraz najednou ztratí vysoké rozlišení když vedle toho stahujete nějaký větší soubor a pak se zase vrátí na vyšší kvalitu, ale youtube k tomu nepoužívá mpeg dash ale nějaký otevřen standard který funguje obdobně. Pokud to váš televizor neumí není to žádná katastrofa, zvlášť pokud máte dostatečnou připojku na to aby vůbec nebylo nutné k nějakému dynamickému snižování kvality streamu přistupovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.