Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korekční zesilovač pro sluchátka

Od: kokr odpovědí: 7 změna:

Ahoj, rádcové! Z důvodu DVB-T2 jsem odložil svůj Tesla Color 441 a pořídil si novou LED TV. Ale: zvuk - to je pro mne katastrofa, protože neslyším dobře vyšší tóny. Poslouchám TV na sluchátka, ale stejně to je mizerné. Mám představu, že bych mezi TV a sluchátka zapojil nevýkonný zesilovač s nastavitelnými korekcemi pro různé kmitočty, abych jím vyrovnal moji sluchovou vadu. Řešil jste někdo podobný problém? Můžete mi doporučit vhodný typ korekčního zesilovače? Uvítám i odkaz na schéma pro amatérskou výrobu. Děkuji všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neznám typ vaší tv, ale Samsung má v nastavení zvuku právě možnost nastavení pro nedoslýchavé...z paměti nevím přesně, ale je to Nastavení - Zvuk - ...

doplněno 15.01.20 19:05:

Jakou tv a jaká sluchátka používáte?

hodnocení

0x

A ta TV nemá zvukový ekvalizér přímo v sobě? Mrkněte napřed do nastavení zvuku, určitě tam bude kromě přednastavených možností u uživatelská, a tam si přidáte a uberete jak vám to bude vyhovovat.

hodnocení

0x

Myslíte něco podobného?

puhy.cz/...

kokr
hodnocení

děkuji, udo5, něco takového, jen jsem měl představu více korekčních poťáků (alespoň pět) pro kmitočty. Nemusí mít regul. hlasitosti ani být stereo. Teď hledám něco v gůglu s IO LA3600. Až k něčemu dojdu, tak dám vědět, protože to trápí asi více starších lidí. PS: ten Color 441 měl skvělou nf část ! Uvažuji, že k němu přikoupím stb a LEDKu dám manželce do ložnice.

Hledejte rozhodně stereo, jinak to bude neposlouchatelné...

jirib
hodnocení

0x
Pokuď to neslyšíte ani na sluchátka,tak vám nějaká korekce asi nepomůže...
Zastavte se na ušním,změří vám sluch přesně a doporučí a nastaví naslouchátko přesně na míru.
P.S.:pokuď chcete poslouchat opravdu pěkný zvuk,určitě ho nehledejte ve vysílání televize...

jabraka*
hodnocení

0x

Z televizoru jde slušnou reprodukci získat právě na sluchátka.Repro televizoru to moc neumí.Ale tady chybí spíše nízké kmitočty.Zvýšit ale pouze vysoké kmitočty nad 15 000 Hz asi nepůjde,protože asi jsou omezeny.K vylepšení zvuku lze použít soundbar. blog.exasoft.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]