Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota v troubě

Od: karelkaspar odpovědí: 5 změna:

Mám novou vestavnou troubu Gorenje BO637E30X a při zkoušení nedosahuje teplota v troubě zadané teplotě. Je tam vždy cca o 20stupňů méně než zadám. Je to normální stav, nebo závada? možná termostatu? také bych se chtěl zeptat, mám z celkem známého internetového obchodu Vestavné spotřebiče a na troubě je napsáno, že je určená pouze pro trh v Rusku. Mohou toto dodat?Nebudu mít problém se zaručním servisem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A při zkoušení čím? nedosahuje teplotu...Měříte nějaký kalibrovaným teploměrem a ve stejném místě, jak je čidlo teploty trouby?...Ani po ustálení, tzn tak po 10 - 15minutách? a čím zadáváte teplotu, mechanicky kolečkem nebo elektronicky?

doplněno 14.01.20 21:43:

Teď jsem se díval na výrobek a vypadá to, že teplota se nastavuje potenciometrem, kterým se řídí regulátor teploty...stupnice je stejná pro všechny výrobky (trouby tohoto typu), ale součástky regulátoru mají určitou odchylku, různou v různých troubách, a i když výrobce částečně nastavuje regulátor tak, aby to jakž, takž fungovalo, rozdíly tam budou. Pokud porovnáte ceny kalibrační pece s pečící troubou, je tam obrovský rozdíl... trouba 10 000,-, laboratorní a průmyslové pece, str.14 30 000 - 60 000,-, kde teplota nastavená odpovídá skutečné s odchylkou třeba nějaké desetiny stupně... třeba tato

karelkaspar
hodnocení

Děkuji za odpovědi.Měřil jsem teploměrem Tescoma určeným pro měření teploty v troubě. Měření proběhlo na 180st po dobu 1 hod a půl.Dosáhl jsem max.něco kolem 150st. Potom manželka chtěla péci bábovku a měla obavu, aby byla dostatečná teplota tak zadala 200st. Pekla hodinu, po půl hodině pečení se trouba dostala skoro na 180st.víc ne. Měřeno bylo uvnitř za dvířky asi 15cm od dvířek na druhé pozici plechu od spodu. Nevím, kde je přesně čidlo teploty trouby. Záměrně byla zakoupená tato levnější trouba, doma již máme drahou Brandt,která měla s teplotou velký problém a ani po 3 opravách se to nezměnilo. Dal jsem na doporučení Dtestu, kde tato trouba vykazovala nejlepší výsledky.

asd1

Otázka jestli blbě neměří ten teploměr ;)

Jestli jsi obě trouby měřil stejným teploměrem a na obou ukazoval méně, šel bych po teploměru, ne po troubách.

hodnocení

0x
A víc už přidat nejde? To je max teplota? Mně odešel u trouby termostat, nový stal 600, opravář chtěl 1500, nakonec jsem použil že starého sporáku jiný model. Prý si musím koupit originál, protože tento nemusí ukazovat přesně. A to mě vůbec nezajímá. Měl delší přední kolík, který jsem zariznul aby to kolečko netrčelo ven a funguje parádně a stejně jako ten minulý. Stupně mě nezajímají, když vidím, že se něco pálí dám míň nebo naopak. Priste už budete vědět, jakou teplotu nastavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]