Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně výměny spodní topné spirály na sklokeramickým sporáku značky FAGOR
- přestala topit rozebral jsem a narazil jsem na problém spirála je pukla přerušená
- izolační vata propálená černa (viz. foto) dále je tam alobal
- otázka musím koupit novou troubu nebo stači vata ( popřípadě jaká a alobal )?
jestli dobře chapu tak spiralu kryje alobal a potom je vata jako izolace + krycí plech
Děkuji
děkui
Topné těleso by nemělo být kryto žádnou tepelnou izolací, musí předávat teplo do truby a musí se tak i vlastně částečně chladit. Pod ní by měl být spodní plech, pod ním pak možná i ta kovová folie (alobal) a pak vrstava tepelné izolace-skelné vaty. Případně by mohlo to těleso být pod dnem té trouby (spodním plechem), pak ten alobal a pod ním vata. To záleží na typu sporáku. Pokud bylo těleso nějak obaleno vatou, mohlo to být i důvodem přehřátí a přepálení tělesa. Jinak výměna tělesa je celkem jednoduchá záležitost, podle typu se dá sehnat na netu a je zbytečné měnit troubu, nebo sporák. Cena tělesa bývá pár stovek.
Také mě odešla topná spirála v myčce PROFESSOR. Originál ND nemohl servis sehnat a tak mi tam dali podobnou topnou spirálu, kterou patřičně přitvarovali
Pokud šlo o "trubkové" topné těleso, je jeho "přizpůsobení", pokud se tím myslí poohýbání, když se provádí dosti "radikálně", poměrně nebezpečné. Uvnitř je většinou keramická výplň, která může popraskat a těleso se může snadněji poškodit. Ale občas nic jiného nezbývá (viz Tvůj příklad). Je nutné zvolit alternativní těleso, jež se tvarem co nejvíce podobá. Případně je i možno, pokud nedochází k místnímu prostorovému problému, osadit i těleso jiného tvaru a případně i jiného topného výkonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.