Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize s DVB T2

Od: ctvrteckova odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,koupila jsem si televizi,která měla bát připravena na DVB T2,ale není. Na co mám nárok? Čtvrtečková

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prodfava
hodnocení

6x

Co znamená že není, jak se to projejvuje? Nebo to je přímo ve specifikacích?

Mám jednu hypotézu: TV je skutečně připravena na DVBT-2, ale neumí h265(HEVC) videokodek.

douby*

to ale vůbec není obvyklé, sice to hodně kolovalo po internetu ale potkat takové zařízení v české distribuci ještě dnes je téměř nemožné, už tehdy to byla docela vzácnost.

Pomohlo by kdyby tazatel uvedl konkrétní model televizoru. Pokud ten totiž DVB-T2 včetně h.265 kodeku podporuje, byla by jakákoliv reklamace jistě neoprávněná.

kimbert*
hodnocení

5x

Taky jsem asi před dvěma lety koupil televizi s DVB-T2,ale s kodekem 264,bohužel bylo schválen a použit kodek HEVT 265,takže jsem to vyřešil set top boxem,u Vás to bude asi stejné podívejte se do manuálu jaký kodek tam máte uveden.

hodnocení

3x
Taky si myslím, že TV klidně DVB-T2 umí, ale ne se správným kodekem. Tím pádem vás vlastně nikdo v omyl neuvedl. Navíc v době, kdy jste TV kupovala, ještě nemuselo být 100% rozhodnuto o novém kodeku HEVC.
Ale kdybyste konečně napsala ten typ TV, tak vám to můžeme říct naprosto jistě ;)

kenav
hodnocení

2x

A typ televize neprozradi a neprozradi asi byla v akci.

mark456

někteří uživatelé dotaz na modelové číslo považují za sprostou nadávku a urazí se :) asi jsme to přepískli.

hodnocení

1x

Tvoje otázka je: Na co mám nárok.

Máš nárok najít doklad o koupi a zkusit televizi reklamovat (pokud ještě neuplynuly dva roky).

Pak se taky můžeš smířit s tím, žes udělala výhodný obchod pro toho druhého a k současné televizi (která stále může fungovat jako zobrazovač) dokoupíš externí krabičku (set top box) a naučíš se používat dva dálkové ovladače místo jednoho.

Můžeš zkusit televizi prodat a k utržené částce přidáš nějaké úspory a koupíš televizi novou - zaručeně připravenou na DVB-T2.

fran56ris*
hodnocení

1x

Pokud nemíníte napsat typ TV.Máte snad od toho návod - tak lze tento dotaz považovat za neschopný odpovědi.

*cteni**zed*

hodnocení

1x

Paní čtvtečková jak píší tady ostatní rádci televize může mít DVB-T2 ale nemusí mít kodek H265.

Já když jsem před dvěma lety taky kupoval televizi tak jsem vyžadoval aby měla H265

Více zde:

dvb-t2.cz/...

hodnocení

1x

@ctvrteckova - jak dalece je prodejce zodpovedny za to,co tvrdi
Do té míry, do jaké mu zákazník může dokázat, co přesně tvrdil ;)

hodnocení

0x

Těžko říci. Kde a jakou televizi jsi si koupila? Jak jsi přišla na to, že nemá T2?

Povídej, přeháněj.

hodnocení

0x

Dobrý den. Můžete nám napsat přesný typ televize? Moc bych se divil, že by v současné době prodávané televize nebyly připraveny na DVB-T2.

rv*
hodnocení

0x

A vysílají u vás něco v dvb-t2?

ctvrteckova
hodnocení

Televize byla koupena asi pred dvěma lety.Prodejce tvrdil,že je.pripravena na DVB T2.Ve městě Broumov máme DVBT2.Když televize v tom systému nefunguje,tak asi na ten system není pripravena a prodejce prodal něco,co jsem nechtěla.V tom je pointa

Před 2 roky? Tak to si budete muset koupit STB, jako každý druhý..

Pokud to jsou "necelé dva roky", tak zkuste reklamaci (ale je otázka, jak budete dokazovat, že TV měla mít DVB-T2, pokud to není přímo psáno někde v záručním listu, či specifikacích TV).

etana*

Dalo by se odpovědět (vyhledat), kdybyste se svěřila s typem televize. Je klidně možné, že jen televizi neumíte naladit, vzhledem k tomu, že jste si koupila televizi podle řečí prodejce a ne podle popisu, který je ke každému spotřebiči k dohledání buď přímo v obchodě nebo na internetu, nebylo by divu.

Jediná šance je, že prokážete nad vší pochybnost, že vám prodejce prodal TV, která měla být zcele jistě připravena na DVB-T2. A to po cca 2 letech bohužel neprokážete, ledaže byste našla účet/fakturu, na které by bylo jasně napsáno "TV pro příjem v normě DVB-T2" nebo něco podobného. Takže zbytečná snaha. Zůstane vám jen vztek na prodejce.

Asi tak...

Ale koneckonců...kdybych pokaždé měl věřit prodejci, tak už mám z hlavy vytrhané všechny vlasy. Aneb důvěřuj, ale prověřuj.

ctvrteckova
hodnocení

Typ televize je Sharp,set to box mám,vse je v poho.Mně slo o to,ze kdyz jsem si televizi koupila s tim,ze az prijde DVBT2,ze nebudu
muset kupovat set to box.Prodejce tvrdil,ze televize bude DVBT2 podporovat,tak jsem chtěla vědět,jak dalece je prodejce zodpovedny za to,co tvrdi
hop®

Sharp je POUZE značka, uveďtě, prosímn, přesný TYP !
Jinak se dál asi nehneme...

Čtvrtečková, prosím vás, i kdybyste prokazatelně doložila tvrzení prodejce, že televize umí DVB-T2, tak to ještě neznamená, že vám prodejce lhal a že televize bude nyní schopná přijímat signál v příslušném kodeku.

Napište laskavě typové označení televizoru, ne jen značku. Když napíšete značku auta například Škoda, taky lidi nebudou vědět, co máte na mysli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]