Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční pouze jedna plotýnka

Od: petrp* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám sklokeramickou desku Moru, jsem s ní velmi spokojen již 5 let, náhle mi nejde zapnout jedna plotýnka. Při sepnutí je slyšet sepnutí plotýnky ale tato se nerozsviti(nerozehřeje). Někdy se povede jí zapnout ale je to tak jednou z 50ti zapnutí. Poraďte, děkuji velmi Petr P.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vyměnit vypínač, tak to řeším v případě problémů...Dejte typ desky a o kterou plotýnku se jedná (jednoduchá, DUO,...) najdeme ND
doplněno 10.01.20 18:20:

Tak Mora to není, mechanické spínače nejsou; je to Baumatic s dotykovým ovládáním...pak je tam toto nebo toto, podle S/N a to zjistíte jenom vy, a to takto:

Varné desky - štítek s modelem a výrobním číslem je nalepen na spodní stranu desky. V případě, že je pod varnou deskou naistalována pečící trouba, je nutno jí zpravidla pro přečtení štítku povysunout.

Bude s největší pravděpodobností problém s kontakty relé, budou opálené, proto plotýnka nehřeje. Řešením je náhrada původní desky elektroniky za novou (dražší řešení, ale možná jednodušší) nebo výměna všech relé na desce za stejný typ...všech proto, že i další relé taky "v blízké době"doslouží...pokud budete zjišťovat S/N, uvidíte asi i desku silové elektroniky a tím pádem i typ desky, případně vyfoťte označení relé, bývá to na relé shora...z obrázku v nabídce to nemohu přečíst...A pak si to opravit sám, pokud se v tom vyznáte a dělal jste již podobné opravy, nebo se obrátit na "znalého"; v nejhorším případě na servis, který vše zajistí (ale cena materiálu plus práce se bude blížit ceně varné desky nové). Ta se prodává za necelý/...

doplněno 10.01.20 18:37:

Vypadá to na relé MPA-S-112-A, cívka 12V, kontakt 10A , 250V AC, odhaduji, že Omron bude mít náhradu za ty poškozené, záleží na rozložení pájecích pinů; zkusím ještě pohledat...nebo raději dejte info, zda to hledání náhodou nebude zbytečné...když to vyřešíte jinak...

petrp*
hodnocení

Omlouvám se mora je trouba a já asi taky :) alt= je to deska Baumatic BHC600 a levá spodní plotýnka. Je to ta největší, děkuji

petrp*
hodnocení

Omlouvám se mora je trouba a já asi taky :) je to deska Baumatic BHC600 a levá spodní plotýnka. Je to ta největší, děkuji

petrp*
hodnocení

Jak říkáte když budou postupně odcházet všechny relé, tak to nebudu řešit a holt se koupí nová deska. Jsem laik a opravovat to se asi nevyplatí jak píšete. Nicméně Vám mockrát děkuji, narazit na takový odborný komentář, to jsem opravdu nedoufal. Díky
asd1

Vyměnit relé není až tak složité...

No pokud byste si to uměl opravit sám, pak by to stálo za to...jinak opravdu ne...Servis mění komplet desky a s prací to vyjde někdy i víc, než nový výrobek...který časem zlevnil. Třeba teď koupíte indukci...která před pěti lety stála mnohem více..

asd...pokud to tazatel nedělal, neumí pájet, pak to je pro něho složité...

zakus*
hodnocení

0x

S největší pravděpodobností je závada na silovém relé. Bez odborných znalostí a vybavení to spravit nepůjde.

Poměrně často jsou použita relé RFH34012.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]