Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení chytrého telefonu

Od: silva odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, ráda bych se poradila... Mám nový chytrý telefon a jak nyní postupovat s nabíjením, abych udržela baterku v kondici. Jsem ještě stará skola, kdy se baterky formátovaný úplným vybitím a nabízím v cyklech. Jak je to dnes? Mám to řešit? Chci, aby mi telefon vydržel tak tři roky alespoň. A teď řeším, ze mám 30 procent baterky a z nějakého bloku nedokážu dat ten telefon nabít, mam pocit, ze je lépe jej vybít :-D. Možná je to úsměvné, ale budu ráda za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Naopak, dnesnim bateriim vic skodi uplne vybijeni. Ale je to prakticky jedno, telefony davam uz roky do nabijecky jak se mi zamane a zadny ubytek kapacity nad ramec bezneho nepozoruju. Tri roky vydrzi jak nic, pokud to neni nejaka cina a pak uz bude stejne mit telefon tak 15÷ puvodni hodoty.

etana*
hodnocení

1x

Buďte v pohodě, už asi dvacet let se do mobilů dávají baterie bez paměti, takže o nic nejde. Můžete první tři nabití zkusit metodou úplně vybít úplně nabít, ale je to jen pro váš dobrý pocit, ve skutečnosti je to zbytečné.

hodnocení

1x

Nové baterie nemají paměťový efekt jako starší verze NiCd. Co těmto bateriím více škodí je hluboké vybití, kdy v extrému může dojít až k přepolování. Ideální režim je plné nabití baterie a další nabití při poklesu kapacity baterie na úroveň cca 10 až 20%. Nabíjením baterie, která má 50% si zbytečně "vyplácáváte" nabíjecí cyklus, hluboké vybití není pro Li baterie dobré. Počet nabíjecích cyklů je proměnlivý dle hloubky vybití a tudíž těch cca 10 až 20% je cca optimum/ při této úrovni většina telefonů hlásí nízkou kapacitu baterie/. Samozřejmě pokud jednou potřebujete z důvodu delší nedosažitelnosti nabíječky dobít telefon z 30%, není to problém, ale jako trvalý režim to není ideální.

hodnocení

1x
Držte ho v rozmezí 20-80% pak bude životnost delší. Nabíjecí cyklus se počítá od 0 až 100 % to je jeden cyklus. Pokud ho nabijete od 30 do 50 pětkrát, máte jeden cyklus. 5x20 je sto. Nejvíce škodí vybití na nulu. Navíc pokud ho takto ještě nějakou dobu necháte, poklesne napětí ještě více, a pak bude6ztrata kapacity velká. Sto procent zase tak moc nevadí, ale nechávat sto procent dlouho, taky není vhodné, třeba při nepoužívání. Tohle se týká všech baterií, nejen u telefonu.

hodnocení

0x

Tady toto téma je takový "evergreen", náhodou jsem nedávno o této problematice četl podle mě dobrý článek, který problém dobře popisuje, pokud chcete, přečtěte si jej. Mě osobně zaujalo, že pokud chcete šetřit baterku, nepoužívejte hlavně rychlé nabíjení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]