Nejste přihlášen/a.
Ve stropě mám pouze fázi- černá a žlutý drát-nulák a potřeboval bych připojit světlo. Jelikož nemám zemnící vodič, tak jsem to vyřešil následovně. Je to tak správně?
NE! Ten žlutozelený patří nejprve do prostřední svorky (proti kostře) a až pak klema do levé (proti modrému). Ovšem je pravda, že ani takhle se nic nestane, ale nemá to tak být.
Nejdou, jsou z tlustého hliníku a nedají se ohnout do takového úhlu, abych je do svorkovnice připojil. Takže tak...
Nejen zkrátit na minimum, ale hlavně použít drát, nikoliv licnu (lanko). Na té byste měl mít nalisované dutinky.
to už jsem psal v předchozím komentáři, tak jsem doufal, že si to vezme tazatel k srdci... ikdyž, asi je dobře že jsi to napsal taky
Jo, takhle je to v pohodě.
(Když teda pominu, že by v díře, kterou prochází dráty plechem měla být gumová (plastová) průchodka, ale to bych neřešil ).
Bohužel se tam vůbec nevlezla... Je to tam ťip ťop bez té průchodky... Ostrá hrana tam není, takže to do kabelu neřeže. Bohuže líp to už asi neudělám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.