Dobrý den, mám starý motor 3F, ve kterém je zapojený i termistor. Druhý motor termistor nemá. Jak druhý motor zapojit, aby mi nezapojený termistor neblokoval řízení nového motoru? Děkuji
Záleží, co a jak to řídí. V každém případě jde v řídícím systému termistor nahradit vhodným odporem, aby si systém myslel, že je vše v pořádku. Ale podle mě tam bude nějaká vyhodnocující jednotka, která jen v případě vysoké teploty rozepne výstup. Tam by tento výstup stačilo proklemovat.
Tak pokud je to opravdu termistor, tak ho nahradit odporem, nebo případně jednotku vyřadit, jednotce se říká termistorové relé a zpravidla je to 1-2 modulová krabička na DIN lištu, je přestavitelná
nebo to také může být vratný bimetalový kontakt, ten je asi i častější a ten by stačilo pouze propojit..
Tedy pokud by byl motor napájen z frekvenčního měniče, tak to bude určitě termistor zavedený do měniče, ale v měniči se dá jeho použití zrušit, tedy pokud máš ovládací panel který nemusí být vždy součástí...
Podle dotazu soudím, že motor bude zapojen v jiném zařízení, než je originál. V tom případě termistor nezapojíte, případně proklemujete (bude-li potřeba).
Když je motor připojen pouze přes vypínač, nebo přes stykač a nadproudové relé, tak tam nemá co signalizovat poruchu. Samozřejmě myšleno tak, že motor je použit pro jiný účel, než s automatikou. Z původního dotazu nebylo úplně patrné použití motoru.
Dobrý den, termistor vedl k frekvenčnímu měniči, v něm se dalo opravdu termistor deaktivovat a vše už je teď vpořádku. Děkuji za všechny rady elektrikářů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.