Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3d tiskárna creality ender 3

Od: simon* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den potřeboval bych poradit.zhruba před třemi týdny jsem si koupil 3d tiskárnu Creality ender 3 . Dva týdny běžela úplně hladce bez žádných problémů, ale ke konci druhého týdne se stříbrné ložisko (naproti zlatého ozubeného kolečka, které vede po stříbrné tyčce z vytlačovacího krokového motoru (extrusion stepper motor - vtlačuje filament do extruderu) přestalo točit a tím pádem se do extruderu nevtlačuje filament. A od té doby, když si chci něco vytisknout tak hned jak se začne tisknout, tak se ložisko chvíli točí potom asi 5 sec. netočí a potom začne cukat na opačnou stranu než by se mělo točit.prosím o raduŠimon

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych typnul ucpanou trysku, to cukání na druhou stranu tomu docela nasvědčuje.

simon*
hodnocení

To už jsem zkoušel, tryska je úplně nová.

filament muže drhnout v heatbrake, chce to zkusit pomalu zatlačit filament rukou, při odmáčknutém hnacím kolečku, muže být i zanešené hnací kolečko filamentu a pak prokluzuje, to má taky podobné projevy.

tomasek*

To je celkem jedno, že je tryska nová. Mě se taky celkem rychle ucpala. Stačí "nepovedená"výměna filamentu a je to hned. Zkusil bych jí vymontovat - tzn. vytáhnout filament, odšroubovat trysku a vyčistit jí. Dělal jsem to zapalovačem - vypálil jsem filament, co v ní byl a pomáhal jsem si tou "jehličkou", co je v příslušenství tiskárny. Podívat se raději i do hotendu, jestli není ucpaný. Potom bych ještě překontroloval napojení trubice (kterou se vede filament) na obou koncích. Pokud je tam špatné napojení, tak to může ovlivňovat posouvání filamentu. Já raději koupil kvalitnější trubici a kvalitnější koncovky ( tyto na jednu stranu a tyto na druhou). Pokud by to vyčištění trysky (případně i hotendu) nepomohlo, tak jestli třeba není vadný motorek pro posun filamentu...

Jinak co se týče Enderu 3, tak je to za ty peníze dobrá tiskárna, ale z mého pohledu taková "nedotažená"- klidně bych si býval připlatil za některé kvalitnější komponenty, ale taková možnost není. Co pro mě byla "nutnost", byla výměnu větráčku hotendu (za větší s nižšími otáčkami - samozřejmě je daleko tišší než ten "originální"), výměna větráčku elektroniky. Dále přidání tlumičů na motorky X a Y osy (plus přidání pasivních chladičů, jelikož se pak motorky více zahřívají) - to je taky neskutečný rozdíl (ztišení). Potom korková podložka pod tiskovou plochu (rychlejší zahřátí, pomalejší chladnutí, celkově menší spotřeba energie na zahřívání podložky). A pár dalších úprav. Člověk se pak díky tomu více seznámí s 3D tiskárnou, ale to množství "potřebných"úprav už mě pak trochu zmáhalo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]