Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci budík, co nezvoní. Poradíte?

Od: dejv111* odpovědí: 23 změna:

Zdravím,

vstávám ráno po páté a nerad bych budil ostatní členy domácnosti. Nemáte někdo zkušenosti s budíkem, co nezvoní, ale třeba jen vibruje nebo pouští nějaké lehké elektrické impulsy, které člověka zaručeně vzbudí? :) Nemůžu nic najít. Hoďte prosím do placu nějaké zaručené tipy...

Díky.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark123
hodnocení

8x

Náramek XIAOMI MI BAND 4 například ( chytre-naramky.heureka.cz/... ), ten tě vzbudí vibracemi do zápěstí, což je diskrétní a nikoho jiného to neruší - nikdo jiný ani nemá šanci to slyšet narozdíl od vibrací mobilního telefonu položeného někde na stole. K nastavení budíku na tomto náramku je nutné vlastnit chytrý mobilní telefon či tablet se kterým se spojí pomocí bluetooth a speciální aplikací MiFit lze nastavovat řadu jeho funkcí včetně zmíněných budíků.

Případně jakýkoliv jiný chytrý náramek - tuhle funkci diskrétního buzení mají snad všechny.

dejv111*
hodnocení

Já si ten chytrý telefon snad fakt budu muset pořídit... :(

Něco bez chytrého telefonu byste neměli? :)

Ale díky za tip...

Jethro, jak to, že máte modré pozadí odpovědi (tazatele) a bodujete jako já? Co je to za hack? Neděláme ve stejné firmě? :-D Hranice?

Souhlas, ja pouzivam jine chytre hodinky amazefit bip

Také mám hodinky co měří tep,... a jedna z funkcí je budík pomocí vibrací. Fungují perfektně. Jediné minus je nutnost nabíjení cca co 5 dní.

Ne všechny chytré hodinky potřebují nutně ke své činnosti chytrý telefon, na buzení je lze použít i bez chytrého telefonu.

Je jen škoda nevyužít i funkce které fungují ve jen spolupráci s telefonem.

hodnocení

1x
Co mobil se zapnutými vibracemi u budíku a tichý režim?
Uslyšíte jen ty vibrace.
A záleží na Vás,na čem ten mobil bude ležet...
pavelpavel*
07.01.20 15:29

Neuslyší.

Kdybych se tak nebudil, tak to nepíšu
pavelpavel*

Bože to je nesmysl ultra a co jako? Svět se řídí podle tebe? To máš hodně špatné spaní.

Možná se svět řídí podle tebe, co ty vibrace neslyšíš.
Ach jo.

zajda888:

vibrace telefonu mohou vzbudit nebo rušit nejen tebe, chytré hodinky/náramek to neudělá ;)

hvfs
Já spím výborně (!) a jako budík mi taky stačí mobil na vibrace položeny na nočním stolku. Jednak je ráno spánek lehčí a taky si na to podle mě mozek časem zvykne a ví, že ho ráno vzbudí vibrující telefon.

hodnocení

0x

Nevím zdali se ještě vyrábí, ale ve své sbírce starých užitečných věcí mám budík, který i v názvu má Silent / tj tichý/. Jedná se o mechanický budík a funguje tak, že před hlavním zvoněním asi 3 x v něm jen cvakne. Pokud se zamáčkne, tak následné hlasité zvonění se deaktivuje, pokud nikoliv, tak po cca minutě dojde ke klasickému buzení hlasitým zvoněním. Samozřejmě i moderní budíky v telefonu mají možnost nastavení stoupání úrovně budicího signálu, tj je možné jej vypnout ještě před zvýšením hlasitosti, ale to záleží na Vaší úrovni kteru potřebujete pro vzbuzení se a nevzbuzení ostatních. Druhou možností je již zmíněná varianta hodinek s mechanicko- vibračním kontaktem na ruku.

hodnocení

0x

Když je řeč o budících - neznáte někdo budík, který postupně zvyšuje hlasitost?

Nestačila by appka do mobilu s touto funkcí? Používám a jsem spokojen.

Ne, chtěl bych budík. Ale asi nic takového není.

72mona3*

Díky, mrknu se po něm. Zatím všechny, co měly v popisu "stoupající hlasitost" měly hlasitost konstantní, jen zkracovaly interval mezi pípnutími.

krtek*

takovou funkci umí kdejaký budík dneska...jinak na mobilu také...popř. nahrát vyzvánění s tendecí zvyšování

Který budík (krom uvedeného z Ikey)? Ale doopravdy, ne jen na papíře. Těch co na papíře lhaly jsem viděl dost. Pokud jde o mobil - chci budík, ne mobil (tedy počítač s omezenou možností telefonování). Chci to, co bude spolehlivé (ne že ráno, až se probudím, bude chtít PIN po restartu), to co bude pouze budit, jinak mlčet. A pokud možno nebude zprostředkovávat přenosy z ložnice. Krom toho, mobil přes noc nabíjím - a na komodě, kde budík bydlí je nabíjení možné pouze z powerbanky, což je trochu komplikace (až nesmysl) ..

hodnocení

0x

Co nějaký světelný budík

Trošičku dražší a má vibrační polštářek

tercio.cz/...

Nebo heureka.cz/...

dusger*
hodnocení

0x

Já používám časovou zásuvku ( např mall.cz/... ). Ráno mi rožne světlo a pustí rádio, ale může zapnout všechno, co se spustí zastrčením do zásuvky, tj jen přivedením napětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]