Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vstávám ráno po páté a nerad bych budil ostatní členy domácnosti. Nemáte někdo zkušenosti s budíkem, co nezvoní, ale třeba jen vibruje nebo pouští nějaké lehké elektrické impulsy, které člověka zaručeně vzbudí?
Nemůžu nic najít. Hoďte prosím do placu nějaké zaručené tipy...
Díky.
Náramek XIAOMI MI BAND 4 například ( chytre-naramky.heureka.cz/... ), ten tě vzbudí vibracemi do zápěstí, což je diskrétní a nikoho jiného to neruší - nikdo jiný ani nemá šanci to slyšet narozdíl od vibrací mobilního telefonu položeného někde na stole. K nastavení budíku na tomto náramku je nutné vlastnit chytrý mobilní telefon či tablet se kterým se spojí pomocí bluetooth a speciální aplikací MiFit lze nastavovat řadu jeho funkcí včetně zmíněných budíků.
Já si ten chytrý telefon snad fakt budu muset pořídit... ![]()
Něco bez chytrého telefonu byste neměli? ![]()
Ale díky za tip...
Jethro, jak to, že máte modré pozadí odpovědi (tazatele) a bodujete jako já? Co je to za hack? Neděláme ve stejné firmě?
Hranice?
Také mám hodinky co měří tep,... a jedna z funkcí je budík pomocí vibrací. Fungují perfektně. Jediné minus je nutnost nabíjení cca co 5 dní.
Ne všechny chytré hodinky potřebují nutně ke své činnosti chytrý telefon, na buzení je lze použít i bez chytrého telefonu.
Je jen škoda nevyužít i funkce které fungují ve jen spolupráci s telefonem.
zajda888:
vibrace telefonu mohou vzbudit nebo rušit nejen tebe, chytré hodinky/náramek to neudělá ![]()
Nevím zdali se ještě vyrábí, ale ve své sbírce starých užitečných věcí mám budík, který i v názvu má Silent / tj tichý/. Jedná se o mechanický budík a funguje tak, že před hlavním zvoněním asi 3 x v něm jen cvakne. Pokud se zamáčkne, tak následné hlasité zvonění se deaktivuje, pokud nikoliv, tak po cca minutě dojde ke klasickému buzení hlasitým zvoněním. Samozřejmě i moderní budíky v telefonu mají možnost nastavení stoupání úrovně budicího signálu, tj je možné jej vypnout ještě před zvýšením hlasitosti, ale to záleží na Vaší úrovni kteru potřebujete pro vzbuzení se a nevzbuzení ostatních. Druhou možností je již zmíněná varianta hodinek s mechanicko- vibračním kontaktem na ruku.
Díky, mrknu se po něm. Zatím všechny, co měly v popisu "stoupající hlasitost" měly hlasitost konstantní, jen zkracovaly interval mezi pípnutími.
takovou funkci umí kdejaký budík dneska...jinak na mobilu také...popř. nahrát vyzvánění s tendecí zvyšování
Který budík (krom uvedeného z Ikey)? Ale doopravdy, ne jen na papíře. Těch co na papíře lhaly jsem viděl dost. Pokud jde o mobil - chci budík, ne mobil (tedy počítač s omezenou možností telefonování). Chci to, co bude spolehlivé (ne že ráno, až se probudím, bude chtít PIN po restartu), to co bude pouze budit, jinak mlčet. A pokud možno nebude zprostředkovávat přenosy z ložnice. Krom toho, mobil přes noc nabíjím - a na komodě, kde budík bydlí je nabíjení možné pouze z powerbanky, což je trochu komplikace (až nesmysl) ..
Já používám časovou zásuvku ( např mall.cz/... ). Ráno mi rožne světlo a pustí rádio, ale může zapnout všechno, co se spustí zastrčením do zásuvky, tj jen přivedením napětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.