Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vstávám ráno po páté a nerad bych budil ostatní členy domácnosti. Nemáte někdo zkušenosti s budíkem, co nezvoní, ale třeba jen vibruje nebo pouští nějaké lehké elektrické impulsy, které člověka zaručeně vzbudí? Nemůžu nic najít. Hoďte prosím do placu nějaké zaručené tipy...
Díky.
Náramek XIAOMI MI BAND 4 například ( chytre-naramky.heureka.cz/... ), ten tě vzbudí vibracemi do zápěstí, což je diskrétní a nikoho jiného to neruší - nikdo jiný ani nemá šanci to slyšet narozdíl od vibrací mobilního telefonu položeného někde na stole. K nastavení budíku na tomto náramku je nutné vlastnit chytrý mobilní telefon či tablet se kterým se spojí pomocí bluetooth a speciální aplikací MiFit lze nastavovat řadu jeho funkcí včetně zmíněných budíků.
Já si ten chytrý telefon snad fakt budu muset pořídit...
Něco bez chytrého telefonu byste neměli?
Ale díky za tip...
Jethro, jak to, že máte modré pozadí odpovědi (tazatele) a bodujete jako já? Co je to za hack? Neděláme ve stejné firmě? Hranice?
Také mám hodinky co měří tep,... a jedna z funkcí je budík pomocí vibrací. Fungují perfektně. Jediné minus je nutnost nabíjení cca co 5 dní.
Ne všechny chytré hodinky potřebují nutně ke své činnosti chytrý telefon, na buzení je lze použít i bez chytrého telefonu.
Je jen škoda nevyužít i funkce které fungují ve jen spolupráci s telefonem.
zajda888:
vibrace telefonu mohou vzbudit nebo rušit nejen tebe, chytré hodinky/náramek to neudělá
Nevím zdali se ještě vyrábí, ale ve své sbírce starých užitečných věcí mám budík, který i v názvu má Silent / tj tichý/. Jedná se o mechanický budík a funguje tak, že před hlavním zvoněním asi 3 x v něm jen cvakne. Pokud se zamáčkne, tak následné hlasité zvonění se deaktivuje, pokud nikoliv, tak po cca minutě dojde ke klasickému buzení hlasitým zvoněním. Samozřejmě i moderní budíky v telefonu mají možnost nastavení stoupání úrovně budicího signálu, tj je možné jej vypnout ještě před zvýšením hlasitosti, ale to záleží na Vaší úrovni kteru potřebujete pro vzbuzení se a nevzbuzení ostatních. Druhou možností je již zmíněná varianta hodinek s mechanicko- vibračním kontaktem na ruku.
Díky, mrknu se po něm. Zatím všechny, co měly v popisu "stoupající hlasitost" měly hlasitost konstantní, jen zkracovaly interval mezi pípnutími.
takovou funkci umí kdejaký budík dneska...jinak na mobilu také...popř. nahrát vyzvánění s tendecí zvyšování
Který budík (krom uvedeného z Ikey)? Ale doopravdy, ne jen na papíře. Těch co na papíře lhaly jsem viděl dost. Pokud jde o mobil - chci budík, ne mobil (tedy počítač s omezenou možností telefonování). Chci to, co bude spolehlivé (ne že ráno, až se probudím, bude chtít PIN po restartu), to co bude pouze budit, jinak mlčet. A pokud možno nebude zprostředkovávat přenosy z ložnice. Krom toho, mobil přes noc nabíjím - a na komodě, kde budík bydlí je nabíjení možné pouze z powerbanky, což je trochu komplikace (až nesmysl) ..
Já používám časovou zásuvku ( např mall.cz/... ). Ráno mi rožne světlo a pustí rádio, ale může zapnout všechno, co se spustí zastrčením do zásuvky, tj jen přivedením napětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.