Dobrý den, řeší tu někdo stejný problém? Koupila jsem set top box a některé programy již mám v DVB-T2, některé, např. Nova Gold, Nova 2 a všechny od ČT na set top boxu nemohu naladit v DVB-T2. Na ostro u nás bude DVB-T2 vysílání až v únoru, ale stejně mi to přijde divné, proč tyhle kanály nemůžu v této kvalitě naladit.. Dá se na to zatím dívat jen v DVB-T.
No, záleží na anténě jakou máte. Jestli ji můžete otočit, tak ji otočte přibližně směrem na Ještěd a pak nalaďte buď ručně nebo automaticky ty kanály (i další) je to.
no to zase záleží na tom jakou máte anténu, pokud STA tak naladíte jen to co STA poskytuje, pokud individuální a nasměrujete na jiný vysílač, můžete si ladit dle libosti
mam*
Tak to ne, máme společnou anténu v panelovém domě. Asi to tedy poběží až v únoru. Mě to vůbec nevadí, se na to koukat v DVB-T, jen jestli to nemůže být třeba nějaký problém se STB.
U společných antén je ten problém, že musí dorazit technik a předělat to. Vypadá to že ještě nestihl nastavit vsechno. Musíte se zeptat sousedů jestli mají ten Čt multiplex v T2 normě oni. Pokud taky ne, tak si s tím nedělejte starosti.
JO tak, takže sami si to natočit nemůžete. No, trval bych na správci domu, ať pohne prdelí a příjem pošteluje, poněvadž si platíte povinně poplatky, tak máte nárok na příslušný servis a ve vaší lokalitě už ten servis dostupný je.
Tak to my ČT ladíme už v DVBT2 a v HD (ale jsme na Cukrák, kde už vypnutí proběhlo). Nicméně teď po druhé fázi vypnutí nám vypadly Nova2, Nova Gold, Nova Action ... atd. Už jsme tu měli i pána, který se tím zabývá, zkoušeli i s manželem otočit anténu na Votice a prostě to, co je na 42 a 44 nenaladíme ani náhodou. Nevíte někdo, jestli s tím budou ještě něco dělat? Díky.
martin12*
My máme stejný problém. Po přesunu těchto stanic na kanál 42 (Cukrák) došlo ke zhoršení signálu (občasné kostičkování a výpadky) a na druhé televizi s pokojovou anténou je ani nenaladím...
tvfanda*
Stanice Nova 2, Nova Gold, Nova Action a další se vysílají v multiplexu 4, přechodné síti 13 a multiplexu 24. Podle informací na různých stránkách z vysílače Cukrák ani Votice-Mezivrata se nevysílá ani se dosud nevysílal multiplex 4 ani přechodná síť 13 ani multiplex 24, takže je nutné nasměrovat anténu na jiný vysílač.
Měli by na Cukráku dělat nějaké úpravy dnes (16.1.2020) a další ještě po 20. lednu. Takže počkám a pak nám nezbyde nic jiného než to řešit internetovou televizí...
tvfanda*
Podle informací na různých stránkách, z vysílače Cukrák se nevysílá multiplex 24, takže je nutné nasměrovat anténu na jiný vysílač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.