Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvbt2 set top box a programy Čt

Od: mam* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
řeší tu někdo stejný problém? Koupila jsem set top box a některé programy již mám v DVB-T2, některé, např. Nova Gold, Nova 2 a všechny od ČT na set top boxu nemohu naladit v DVB-T2. Na ostro u nás bude DVB-T2 vysílání až v únoru, ale stejně mi to přijde divné, proč tyhle kanály nemůžu v této kvalitě naladit.. Dá se na to zatím dívat jen v DVB-T.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

settop
hodnocení

0x

Čekejte,trpělivost růže přináší,bude se tak dít postupně

hodnocení

0x

nemůžete je naladit proto protože v tý kvalitě - formátu ještě nevysílaj

vše má svůj čas tady to ještě taky nejde

hodnocení

0x

Kde bydlíte a odkud přijímáte signál? Podle toho lze jednoduše zjistit, zda by měl fungovat příjem multiplexu ČT v DVB-T2

mam*
hodnocení

Aha, tak, že by to šlapalo až po přechodu.. Jablonec nad Nisou vysílač Černá Studnice, taky jsem na to koukala, ale nějak se v tom neorientuju.. :)

Ještěd si naladit nemůžete? Tam jede vše už v DVB-T2

Veřejnoprávní 26. kanál a ostatní na 31., pak se v dubnu přidá ještě 28.

Dvbt2 set top box a programy Čt
mam*
hodnocení

To jde naladit si jiný vysílač než jaký mám? :) promiňte, jsem laik..

No, záleží na anténě jakou máte. Jestli ji můžete otočit, tak ji otočte přibližně směrem na Ještěd a pak nalaďte buď ručně nebo automaticky ty kanály (i další) je to.

111®
hodnocení

0x

no to zase záleží na tom jakou máte anténu, pokud STA tak naladíte jen to co STA poskytuje, pokud individuální a nasměrujete na jiný vysílač, můžete si ladit dle libosti

mam*
hodnocení

Tak to ne, máme společnou anténu v panelovém domě. Asi to tedy poběží až v únoru. Mě to vůbec nevadí, se na to koukat v DVB-T, jen jestli to nemůže být třeba nějaký problém se STB.
U společných antén je ten problém, že musí dorazit technik a předělat to. Vypadá to že ještě nestihl nastavit vsechno. Musíte se zeptat sousedů jestli mají ten Čt multiplex v T2 normě oni. Pokud taky ne, tak si s tím nedělejte starosti.

JO tak, takže sami si to natočit nemůžete. No, trval bych na správci domu, ať pohne prdelí a příjem pošteluje, poněvadž si platíte povinně poplatky, tak máte nárok na příslušný servis a ve vaší lokalitě už ten servis dostupný je.

janaviskova
hodnocení

0x

Tak to my ČT ladíme už v DVBT2 a v HD (ale jsme na Cukrák, kde už vypnutí proběhlo). Nicméně teď po druhé fázi vypnutí nám vypadly Nova2, Nova Gold, Nova Action ... atd. Už jsme tu měli i pána, který se tím zabývá, zkoušeli i s manželem otočit anténu na Votice a prostě to, co je na 42 a 44 nenaladíme ani náhodou. Nevíte někdo, jestli s tím budou ještě něco dělat? Díky.

martin12*

My máme stejný problém. Po přesunu těchto stanic na kanál 42 (Cukrák) došlo ke zhoršení signálu (občasné kostičkování a výpadky) a na druhé televizi s pokojovou anténou je ani nenaladím...

tvfanda*
Stanice Nova 2, Nova Gold, Nova Action a další se vysílají v multiplexu 4, přechodné síti 13 a multiplexu 24.
Podle informací na různých stránkách z vysílače Cukrák ani Votice-Mezivrata se nevysílá ani se dosud nevysílal multiplex 4 ani přechodná síť 13 ani multiplex 24, takže je nutné nasměrovat anténu na jiný vysílač.

janaviskova
hodnocení

0x
Měli by na Cukráku dělat nějaké úpravy dnes (16.1.2020) a další ještě po 20. lednu. Takže počkám a pak nám nezbyde nic jiného než to řešit internetovou televizí...
tvfanda*
Podle informací na různých stránkách, z vysílače Cukrák se nevysílá multiplex 24, takže je nutné nasměrovat anténu na jiný vysílač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]