Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem si LED stropní světlo od českého výrobce Solight. Po zapojení fungovalo tak 15 sekund a následně přestalo jít. Z trafa uvnitř se ozývá jakési cvakání. Světlo budu muset poslat na reklamaci, protože tady nevidím jinou možnost..., ale spíš mě zajímá, jak je možné že světlo po chvilce fungovaní odešlo...?
Český výrobce, čínský transformátorek ..
Ale "provedení svítidla" je něco jiného než kvalita součástek. Ještě bych změřil napětí na tom pásku, pokud jde vytáhnout ten konektor z pásku. A světlo fakt vypadá dost "levně", konce pásků bych já dal do smršťovačky, ale výrobci to za to nestojí ..
Jestli je zdroj čínský nebo americký nebo jihoafrický není vůbec podstatné. Provedení svítidla je v dnešních poměrech standartní. Takže ta připomínka je fakt nesmysl.
Řekněme, že něco o výrobě led světel vím, tak že ta připomínka nesmysl není. A jestli tohle je podle Vás standart, tak to poťeš.
Každý ma standardy nastavené jinak, ale jak píše Satam, v dnešní době je to úplně obvyklé!
Asi bohužel, ale je to tak...
Ale jo,asi máte bohužel pravdu. Na tohle, když se podívám, tak mi to trochu připomína, jako když pejsek a kočička pekli dort. Támhle vzali korpus, támhle zdroj, támhle nějaké led moduly a nějak to poslepili. U solidní firmy by tohle být standart nemělo.
Třiapadesátko - viděl jste snad nějaký český spínaný zdroj z českých součástek? Vyrobený v posledních dvaceti letech?
Aha,tak to jsem nechápal. To asi není Ju - 53. Asi to má být Ju - 52,Tante Ju a osobně si myslím,že to ani není junkers. Podle kamufláže bych to tipl na CASA 325 L,ale z tak malého obrázku moc nepoznám.
reklamace a kdyby vrátili prachy nebo do budoucna tak nekupuj solight je to hroznej šmejd. Mám doma od nich led žárovky a co chvilka nějaká odejde. Buď reklamuju nebo koupím jinou značku. Solight je na úrovni šméčka z aliexpressu
Díky za info. Já právě světlo kupoval podle hodnocení na Heurece. Bohužel prostě vadný kus... Zkusím reklamovat a uvidím co mi řeknou... Nejvíc mě štve, že mám teď na stropě na něj navrtné díry...
reklamuj to a vůbec to neřeš... světla od tohoto výrobce jsem kupoval 2 naráz...stejné..liniové led...jedno mám v kuchyni a druhé nad pracovním stolem.. obě zapojeny stejně...jedno funguje bez problémů a druhé jsem asi 3 reklamoval než jim došly kusy, protože to byl výrodejový model...bez keců poslaly peníze zpátky..aj poštovným co mě to stálo navíc
Má to snad v záruce... Jen vidím jediný problém se tím otravovat... Nedávno jsem montoval 20 světel renomovaného výrobce kde je záruka 5 let a jedno nešlo taky... (zářivka LED, předřadník ultrapřestavitelný, býroba Itálie)
Na nové výrobní hale je cca 250 světel (led zářivek) značkových, Germany a po dvou letech už se už jich asi 50 opravovalo, dokonce to řešila dodavatelská firma a její obchodní zástupce...
Prostě to tak je...
Jistě, tady nemůže být jiná rada, než vzít svítidlo a jít reklamovat. Bohužel led světla jsou složitější, než žárovková nebo výbojková, jsou citlivější na přepěťové špičky, ale i na teplotu a tak se i snadněji porouchají. Někdy světla při použití značkových komponent fugují léta a někdy sotva projdou výztupní kontrolou, tak při prvním zapojení odejdou. Není co řešit, stává se. Jít reklamovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.