Nejste přihlášen/a.
Dokázal by mně někdo vysvětlit jak sou zapojené led pásky v tomto svítidle?
Nechápu jak to může fungovat,když od každého led pásku vede na koncích 1 drát...?
Svítidlo nefunguje,tak se ho pokouším opravit. Vůbec nesvítí.
Na výstupu z trafa je 106V.
A svítilo to někdy?
Výstup z trafa je 35-100V viz štítek na trafu. LEDky jsou zapojeny sériově, 24 led v sérii, proto ten jeden drát. Nejspíš je jedna z LEDek vadná, proto to nesvítí. Je tedy nutné tu vadnou LEDku najít a vyměnit.
@dragoncz: Docela by mě zajímalo, z čeho tak soudíš. Já bych si to tvrdit nedovolil.
@dragoncz: Máš mě za debila? Z té fotky poznáš úplné kulové, protože to je zkreslené osvětlením. Takže vizuelně nejsi schopen poznat vadnou LEDku. A pak to nejsou čipy, ale LED diody, pod pojmem čip si představuji něco úplně jiného. Takže tvé znalosti elektroniky jsou nejspíš docela chabé.
satam®, chabé znalosti máš evidentně ty, protože to nejsou led diody, ale led čipy. Zjisti si již sám proč. Může jít o optický klam, ale nezdá se mi to příliš pravděpodobné. Jak bylo už zmíněno, může být na horním spoji studeňák, ale osobně si myslím, že tam jen velká kapka cínu a spálená kalafuna okolo. Pokud se tazatel podívá na led moduly kolmo a ty tmavé plošky na čipech stále budou, tak je vysoce pravděpodobné, že rozhodně moc v kondici nejsou.
Chce to prostě měřit! Běžně se říká LED a to i když jsou v ní integrované třeba 3 přechody... Na tom snad nesejde ...
Je to jenom slovíčkaření, tady snad nejsme u soudu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.