Mám nový telefon xiaomi redmi note 8t a často se mi stává že mi vypadne WiFi, jsem normálně doma připojený a hraju hru a z ničeho nic se mi hra začne načítat a nejede, přitom ukazuje že jsem pořád připojený, pak vždy musím vypnout a zapnout WiFi aby to jelo, což třeba u pubg naštve.. Někdy zkouším čekat ale ani po půl hodině se nic nezmění, jen se to pořád zkouší načíst.. Tohle se mi stává i u instagramu a jiných her.
Stáhni si WiFi analyzer, proskenuj sítě a na routeru nastav kanál ručně. Číslo Tvého kanálu by mělo být co nejvzdálenější ostatním sítím, popř zvol číslo kanálu, které je v okolních sítích s nejslabším signálem. Edit: nějak se to tu dostalo 2x omylem.
používejte méně zarušené 5GHz pásmo na svém wifi routeru, pokud jej váš router neumí pořiďtě takový router který to umí například TENDA AC6 za nějakých 600 Kč (viz heureka). Dnes je totiž rušení na standardním pásmu 2.4GHz už tak silné a významné (zvlášť v městské zástavbě) že není jiná možnost jak se bezdrátové připojení zrealizovat stabilněji než právě útěk do pásma 5GHz kde je relativní klid a více místa.
rady jsou sice k věci ale nevíme jak jste připojen k poskytovateli sítě, jestli Wifi nebo po kabelu třeba od O2 atp. není vyloučeno že to nedělá váš router, ale spojení k poskytovateli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.