Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přetáhnout tel.čísla do nového telefonu?

Od: karlosdos* odpovědí: 17 změna:

Dostal jsem xiaomi redmi 7 ,měl jsem evolveo,jak mám přetáhnout všechna telefonní čísla? Děkuji za radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Třeba přes účet Google.

Přesně tak... pokud jste nezálohoval kontakty, čemuž nevěřím, protože se to obvykle nastaví automaticky, tak to můžete provést ručně.

V novém telefonu se pak přihlásíte do svého google účtu, což stejně děláte při jeho prvním spuštění a měla by tam být možnost importu kontaktů z Google.

hodnocení

1x

Ze starýho mobilu na Sim kartu a potom v novým tlf. zase obráceně. Ze Simky do tlf.

doplněno 04.01.20 15:43:

Není problém ji nechat oříznout.

karlosdos*
hodnocení

Jenže ve starém telefonu je simka velká, v novém už malá. No,děkuji za rady zítra se stavím za svým operátorem t mobile.

Nejhroší možná varianta, vzhledem k omezenosti kontaktu na SIM.

On dnes ještě někdo nechává kontakty na SIm kartě? *sok*

arhon

nejhorší varianta, na SIM se nedají uložit rozšířující data (pokud používáš ...adresa, mail... skupina, fotka)

jednou po mě chtěl někdo ze starého telefonu vykopírovat kontakty, na androidovém krámu je to porod, prakticky je to neschopné žádné kloudné práce, jediná možnost byla přeposlat přes bluetooth do prádzné staré dobré nokie, kde pak při připojení přes PC se dá dělat co chci, export...

samozřejmě to někam cpát na internet jsem vyloučil. natož google.

Proboha, jen to ne !

mark165
hodnocení

1x

Pokud přecházíte z jednoho android telefonu na jiný android telefon (lhostejno kterých výrobců), tak k tomu použijte GOOGLE účet a běžnou synchronizaci s cloudem. V praxi to funguje tak, že pokud na starém telefonu jste byl přihlášení pod google účtem a tedy probíhala synchronizace kontaktů, kalendáře, fotek, atd... tak stačí se na jakémkoliv dalším telefonu přihlásit pod STEJNÝM GOOGLE ÚČTEM a během pár minut tam budete mít tytéž kontakty, tentýž kalendář, stejné fotky, zkrátka vše se bude synchronizovat přes cloud a pokud na jednom telefonu pořídíte fotografii objeví se díky tomu za chvíli i na druhém. Je to ten nejpohodlnější způsob jak přejít z jednoho androida na nový. Prostě si jen v nstavení pohlídejte že tam určitě máte google účet a veškerou synchronizaci včetně aplikace GOOGLE FOTKY aktivní a pak to že se na nových telefonech logujete na stejný účet a opět tam máte synchronizaci i GOOGLE FOTKY aktivní.

p.s. Xiaomi vám bude všemožně vnucovat svůj XIAOMI cloud, velmi doporučuji ho nepoužívat, to není totéž co google cloud a s jeho pomocí není rozhodně možné přecházet mezi telefony různých výrobců. Xiaomi cloud ignorujte a na každém android telefonu vždy používejte google cloud bez ohledu na to co jiného vám vnucuje výrobce telefonu.

111®
hodnocení

0x

nemá funkci exportovat jen přiblížením k jinému telefonu?

karlosdos*
hodnocení

který má mít tu funkci?, přes blototh by to nešlo, přiblížit k sobě oba telefony a přetáhnout to?

hodnocení

0x

Nejjednodušší je přes Bluetooth. Ovšem musíte to umět.

karlosdos*
hodnocení

můžete mi to aspoň trochu popsat -na obou telefonech zapnout Bluetoth? a pak jak dál?

hodnocení

0x

Většinou už dnes je v telefonech možnost nastavení exportu kontaktů do nového přístroje.

karlosdos*
hodnocení

No,a to v tom telefonu nemám,tak ,že musím na operátora ,ať mi to přetáhne.

Nebo uložit čísla na SIM kartu a po předání do nového telefonu budou stále na simce.

SIM karta je naprostý nesmysl.

Vzhledem k tomu, že kontakty se automaticky synchronizují přes Google účet, tak je celá tato diskuse irelevantní. Je to podobné, jako reset telefounu do továrního nsatavení - taky se tam za chvíli všechno objeví zpátky.

Ale každý nemusí mít Google účet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]