Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Mel bych takovy dotaz. Jelikoz nemam moc financi. Tak bych potreboval poradit od nekoho. Jak by se dalo vyrobit osvetleni na akvarium z podsviceni led televize. Nekde jsem cetl ze to jde. Ale konkretni navod jsem nikde nenasel. Mam pritup prave k vyrezenym televizim kde je treba rozbita obrazovka. Vse ostatni je v poradku. Tak bych prave pouzil ty led pasky co slouzi na podsviceni. Jsem docela manulane zrucny, tak bych to snad mohl zvladnout. Takze kdyby mi nekdo byl ochoten poradit nebo poslat nejaky detailnejsi popis (navod) byl bych moc rad.
Na osvětlení akvária se používají speciální led pásky red blue white přímo pro akvária. Vytvářejí spekrum světla vhodné pro růst vodních rostlin. Prodávají se po metrech a stojí pár korun i s transformátorem s můstkem. Jsou na stejnosměrné napětí 12V a odpovídající výkon trafa se lehce spočítá podle toho kolik metrů toho bude + 20%.
Nějaký vysvícený odpad z televizí patrně bude mít za následek nepřirozené světlo v nádrži, stagnaci vodních rostlin a bujení řas.
Moc pekne kdyz na to clovek ma, tak neni problem. Ale kdyz zije clovek sam a jeste ma invalidnio duchod, tak si to financne nemuze dovolit. Polovinu veci doma jsem si sam vyrobil nebo opravil. Proto jsem hledal cestu jak si svepomoci za par korun vyrobit osvetleni. Uz jsem jedno svetlo udelal se reklamniho osvetleni co firma vyhodila do sberneho dvora. A pouzivam ho na akvarku asi 3 roky. Voda jak kristal, vsechno roste jak ma a rasa se nedela. krunyrovci to bezproblemu zvladaji.
no ono by to chtělo LED do mokra, nebo vlhka, jinak nevím a asi difusor ten stejně byl před těma LED v TV
V každé TV je podsvětlení děláno trochu jinak...Hlavně v každé se používá různé napětí.. Napětí je tam určitě méně obvyklé a potřeboval bys k tomu i ten konkrétní zdroj z televize a to pro neznalého člověka může být boj...
A když vezmeš ten zdroj, tak ten není uživatelsky příjemný pro nějaké zapojování a montáž, ale asi vše se dá udělat, pak bude slabším místem asi ta nevoděodolnost, ale pokud to budeš mít přes sklo, tak to třeba nějakou dobu vydrží...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.