Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zapojit současně HDMI, ANT-IN,ANT-OUT?

Od: misa503® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Na setoboxu se zapojí kabel z domácí antény do ANT - IN. A ze setoboxu z konektoru ANT - OUT se povede kabel do TV na konektor ANT - IN.

Pak se propojí ze stejného setoboxu HDMI 1.4 s TV také HDMI 1.4.

Co se stane? Bude mít přenos signálu z TV přednost přes HDMI? Když přes HDMI je obecně lepší přenos obrazu?

Nebo se bude moci na dálkovém ovladači u TV moci vybrat, který vstup antény se bude sledovat?

Děkuji za případné vysvětlení.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Současné TV obvykle při zapnutí přístroje s HDMI jej automaticky připojí k TV. Nehledě na to, že postrádám smysl připojení TV přes ANT pokud jedu přes STB.

hodnocení

4x
Pokud není u výstupu ant out psané RF tak jde jen o průchodku do dalšího zarizeni. Signál z ant out je dál kódovaný (settopbox ho nezpracuje a pošle dál). Je to jen jako zásuvka pro další pokračování kabelu k jinému zařízení abys nemusel dávat před STB rozbočovač když bys používal třeba další STB jen pro nahrávání. Většinou je tam ale problém v tom že STB "sežere" část síly signálu a proto ho před tím než ho pošle dál pro jistotu ještě zesílí. Když potom ale STB vypneš, vypneš i zesilovač a druhé zařízení oslepne.
hodnocení

A mám ještě i možnost využít pro anténu DVD Recorder, který má konektory na anténu Aerial IN a konektor Aerial OUT.

Šlo by ten DVD nějak využít pro propojení domácí antény a STB?

To DVD ale nebude umět zpracovat ten signál dvb2 takže by před ním musel být další STBox, který by mu to přelouskal. Jenomže většina boxů už umí nahrávat na flešku takže pak to připojené DVD ztrácí smysl.

jirib
hodnocení

2x
Ano,lze zapojit současně.Na tv si zvolíš jen vstup, zda anténa nebo HDMI...
hodnocení

Takže ovladač k TV bude k čemu fungovat, když bude další ovladač k STB, který bude přes tlačítka přepínat programy, jako nyní můj ovladač na TV? A ovladačem k TV se nebude moci pouštět žádný program až bude všude DVB-T2? Chápu to tak nějak správně? A čím-jak-kterým ovladačem se bude vlastně zapínat TV?

Odpovědi jsou tři podle tipu settopboxu. Jedny umí vzbudit televizi rovno přes HDMI kabel. Jiné mají ovladač který se umí naučit potřebné klávesy z ovladače televize takže pak starý můžeš hodit do šuflete a třetí skupina neumí nic takže musíš televizi zapínat starým ale programy už pak přepínáš v STB.

111®
hodnocení

0x

@misa503: definuj k čemu bude dobré propjení antény TV s výstupem antény na STB!
P.S. Proč zakládáš nové vlákno?

hodnocení

Aby se to nepletlo s jiným dotazem.

Asi když se ptám, tak to má smysl pro mne.

Tak tedy : nyní mám propojenou anténu přímo s TV - nemá DVB-T2.

A co tento STB?

Tento setobox ( STB ) má již konektory RF IN a RF OUT.

shop.atoselektro.cz/...

Když přivedu pozemní domácí anténu na vstup STB --- FR-IN, pak kabelem ze STB z konektoru RF-OUT do TV konektoru ANT-IN, pak mi půjde TV?

Jde mi totiž o to, že by toto propojení mohlo být pro starší osobu podobné ne-li stejné s ohledem na ovládání TV.

Při zapnutí TV se nyní hned objeví program, který minule skončil, tak proto se ptám než si nějaký STB koupím.

Ještě totiž nevím jaký by byl pro moji TV ten nejlepší a co má mít na STB za konektory. Potřebuji nějaký STB co má nejméně funkcí, aby ovládání nebylo tak složité pro starší osoby zde v domě.

hodnocení

Děkuji zde všem za vysvětlení. Hodně mi to pomohlo, i když si zde někteří myslí, že se ptám na zbytečnosti. Kdybych všechno věděl, tak se neptám. V souvislosti s nutnosti STB jsem se právě snažil různě kombinace vymýšlet a až z různých odpovědí jsem zjistil, že spousty mých nápadů je nesmysl. Není to pro mne jen tak (četl jsem spíše více špatných recenzí na STB), vybrat nějaký vhodný STB k TV (má HDMI 1.4). Zvláště, když v domě je několik starších osob, kteří byli zvyklí pouštět TV pouze přes číselná tlačítka na TV (pozemní vysílání) ovladači. Budu muset dále hledat lepší STB než jsem zde dával odkaz. Protože již žádný výstup RT - OUT nepotřebuji. Když TV nemá systém DVB-T2. Budu muset řešit spíše ovladač vhodný pro seniory - myslím hlavně velká tlačítka a jednoduché ovládání - jen zapnout program na TV, změnit program, případně + a - zvuk, české menu, ovladač v pohotovostním stavu - aby byl a podobně.

Tak jestli zde má náhodou někdo zkušenosti s nějakým vhodným STB, tak budu rád za každou radu, či odkaz na STB.

Děkuji.

111®
hodnocení

0x

možná tento?

vladimir | 08. 10. 2019 17:40 |

Takže mám 702T mini doma, odzkoušeno.Přišel se starým firmwarem, CEC bylo zcela nefunkční. Po aktualizaci firmwaru jde settopbox opravdu nastavit do dvou režimů CEC, respektive, měl by jít.Mělo by to jít nastavit tak, že se po zapnutí TV automaticky zapne settopbox. Toto mi nefunguje, volba v menu settopboxu se neuloží. Po zapnutí TV se settopbox nezapne, když ho zapnu jeho ovladačem a vjedu do menu CEC, volba je deaktivovaná.Je otázka, co by se stalo, kdyby settopbox běžel trvale. Asi nic, na účtu za elektřinu bychom asi nezkrachovali. Možná bychom zkrátili jeho životnost.Druhá možnost je nastavit systém tak, aby se při standby settopboxu vypnula TV. TV se po zapnutí settopboxu taky zapne a automaticky se přepne na HDMI vstup. Tato druhá možnost mi funguje bez problémů. Na ovladači settopboxu fungují všechny funkce settopboxu včetně hlasitosti. Nelze ovládat funkce televizoru (například jas, kontrast...), což mi nevadí, to jsem stejně jednou nastavil a od té doby do toho nezasahuji.Toto nastavení (vše ovládáno ovladačem settopboxu) bude vhodné i pro mou maminku.Je možné aktivovat ovládání settopboxu ovladačem TV. Bohužel to opravdu funguje tak, jak jsem se obával, přenášejí se jenom šipky nahoru/dolů/doleva/doprava, OK a exit (stejně jako u mého Raspberry Pi). Jakmile se na ovladači TV zmáčkne číslo kanálu nebo kanál nahoru/dolů, TV přeskočí z režimu HDMI vstupu do režimu TV a samozřejmě začne používat v budoucnu nefunkční integrovaný tuner. Pro člověka technického typu přijatelné, pro mou 88-mi letou maminku nevhodné. (Navíc se po vypnutí TV nevypne settopbox - chyba firmware? Viz výše.).Ovladač padne dobře do ruky, vypadá kvalitně. Na zadní straně je prohlubeň, pomocí které člověk okamžitě po hmatu pozná, jestli drží ovladač správně nebo vzhůru nohama, dobré v noci.

doplněno 05.01.20 13:54:

zdoj: zive.cz/...

hodnocení

Děkuji za podrobný popis.

Původní anténa na skříni - nyní signál ukazuje na 100 % pro DVB-T.

Nyní bych měl ještě dotaz :

Ta anténa na skříni zůstane na místě -- OBECNĚ -- pro DVB-T2? Nebo bude třeba u nějakého STB dle ukazatele na STB - síla signálu - anténou točit, kde bude signál pro DVB-T2 nejlepší?

Točil jsem dříve a hledal nejlepší signál pro DVB-T. Tak by mě potěšilo, kdybych již nemusel toto dělat. Já si myslím, že by se točit s anténou již nemuselo, když vysílač stojí stále na stejném místě, ale nevím zda náhodou nebudou měnit směr vysílajícího signálu na vysílači Černá Hora. Jinak uvažuji pro svoji maminku a další starší lidi v domě ( přes 84 let ) o STB : Evolveo ALPHA T 2 , má hlavní ovladač přehledný a veliký a jde k němu dokoupit i seniorský ovladač, který má základní funkce a klapky ještě lepší než základní ovladač. Hlavně nejsou pod 0-9 žádná další tlačítka na hlavním ovladači.

Lze zapojit současně HDMI, ANT-IN,ANT-OUT?
Lze zapojit současně HDMI, ANT-IN,ANT-OUT? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit tv antenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]