Nejste přihlášen/a.
Prosím o doporučení mobilu s nejlepším foťákem do 10 tis. Na trhu je milion mobilů, ale potřebuji radu jaký mobil nejlépe fotí.
Děkuji
jj také o něm přemýšlím...mám xiaomi note 4 a dobrý, ale chci lepší foto...kluk dostal od sváry samsung 7 a sice je telefon starý, ale foto ok
@rosol Bazíruješ na kvaliltě fotografií evidentně. Takže mi tak nějak rámcově řekni, co si pod tím představuješ.
@rosol Takže chceš fotit rychlý pohyb v běžně osvětlené hale. Rozumím tomu správně? Abych ti to trošku vysvětlil. Je rozdíl mezi statickou fotografií venku za denního světla a focením pohybu ve spoře osvětlené hale. Ano, nezdá se ti to, ale ta hala je na focení jaké potřebuješ dost tmavá. I ten sebelepší a nejdražší mobil ti rychlý pohyb nezmrazí, udělá ti mazaninu vliven automatického nastavení dlouhého času a ještě zašumělou jak blázen. Ono fotit v hale rychlými časy kolem 1/1000s je kumšt i pro profesionální zrcadlovky. Ale tady ti lidi budou tvrdit, že mobilem jde vyfotit všechno. Takže na focení tenisu v hale jedině fotoaparát, který umí krátké časy při přijatelném šumu na vyšší ISO. A nemusí to být zrcadlovka, jsou i dobré kompakty.
no abyste se nedivil, když ten telefon kvůli lepší stabilizaci hodíte třeba do gimbalu a využijete možnosti pořizovat v plném rozlišení 30 snímků za vteřinu ze kterých telefon umí automaticky odstranit ty nepovedené (celkově rozmazané), můžete se k velmi slušné fotce dostat i tak Ale uznávám že to už není běžný způsob jak lidé na telefonech fotí, většinou jen od boku jednou zmáčknou a modlí se že z toho A.I. něco vykouzlí
Jestli tohle je hodně dobrá fotka, tak já už nevím co si o některých zdejších rádcích mám myslet, jestli schválně radí špatně nebo jak...
Uklázková "fotografie" krámu Google Pixel3 v režimu (prej) portrét . Další jsem raději nezkoumal.
@hiawata Není to z jakéhokoli telefonu. Je to z upe kůl telefonu, co umí hento rozmazání co maj jakoby ty zrcadlofky. Akorát, že zrcadlovka má hloubku ostrosti a upe kůl tlf sprostě ořeže hlavní motiv v popředí a vypadá to naprosto otřesně.
To nejsou úplně blbé fotky, to jsou fotky z úžasných recenzí, a vystihují přesně to, co mobil neumí oproti fotoaparátu (netvrdím nutně, že to musí být zrcadlovka). Nejsem zapšklý. Stále si trvám na tom, že když mi sebelepší mobil dokáže to, co nejlevnější foťák, tak svoji levnou amatérskou zrcadlovku spláchnu do h@jzlu.
Navíc, mnozí tady tazateli radí, který mobil je nejlepší, aniž by si ověřili, co bude fotit. A ejhle. Najednou zjišťujeme, že mu k danému účelu ten nejlepší telefon bude k ničemu a po těch radách bude tazatel notně rozčarován, až ta fotkách uvidí zašumělé mazaniny.
Tak jako nějaký zázrak mi to nepřipadá...
Kdo uměl fotit, tak stejného efektu se dosahovalo hloubkou ostrosti, to znamená kombinací clony a rychlosti uzávěrky...
No je to jako zajímavé, ale z mého pohledu to jsou pořád srajdy... Jestli mám lepší láhev od piva nebo nemám...
Kdo se trochu něčemu věnuje, tak si stejně koupí kvalitnější fotoaparát... Tam u lepšího, čili dražšího zpravidla je stále lepší optika aťsi někdo říká co říká...
A ty foťáky, že umí vyfotit 20 snímků a sám vybere ten nejhezčí, to už mi připadá, že to je na hlavu... Asi tak, jako že mají lidé auto plné elektroniky, od automatické převodovky, hlídání v pruhu, rozjezd do kopce a jsou třeba úplně tupí a normální auto neumí vlastně vůbec ovládat... Protože zas tak u toho nemusí být šikovný a asi i trochu přemýšlet...
Ani bych se nechtěl nikoho moc dotknout, ale 99% fotek jsou srajdy na Facebook... Čili v podstat o ničem... Tak bych to tak neprožíval...
Ale proti gustu ...
Xiaomi Mi Note 10 Pro viz mobilenet.cz/... a fotí naprosto exklusivně, cena něco kolem 12tis.
proč? protože zdaleka ne každý fotomobil má duální přislvětlovací blesk který umožňuje kombinovat teplotu přisvětlení podle okolních podmínek a na kvalitu fotografií to má také velmi pozitivní vliv. A ano fotí sakra dobře, na tom se recenzenti co jej měli v rukách celkem jednoznačně shodují. Není tak výkonný jako dělo Mi 9T PRO ... ale fotografie rozhodně dělá ještě o řád lepší a to už je co říct, protože i T9 PRO fotí excelentně.
Zrovna třeba ten zmíněný 9T PRO, který v jiných ohledech je naprostou špičkou, třeba ten kombinovaný blesk nemá. Takže to za zvýraznění stojí
mark132: Měl jsem možnost zběžně porovnat nějaké fotky pořízené Mi Note 10 Pro s Mi9T Pro. Fotí velmi solidně, ale nejde říct, že by dělal o řád lepší fotky. Výsledný produkt byl skoro totožný a fotky za horších světelných podmínek stále nic světaborného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.